ALLTID BEREDD

Luk 13:10-13  En sabbatsdag när han undervisade i synagogan, fick han se en svårt handikappad kvinna. Hon hade gått böjd i arton år, och kunde inte räta på sig. Han ropade på henne och sa: Kvinna, du är botad från din sjukdom! Sedan rörde han vid henne, och genast rätade ho n på sig och började tacka och lovprisa Gud.

 

Jesus är alltid berädd på att göra de sjuka friska. Hans villja att bota de sjuka finns alltid där. Jesus tvekar aldrig någonsin på att göra de sjuka friska.

 

I detta bibelord ser vi att Jesus undervisar människorna från Guds ord. Nya testamentet fans ju inte på den här tiden, men det vi i dag kallar för gamla testamentet fans, och det var från det som Jesus undervisade människorna.

 

När Jesus botade sjuka så gjorde han det på flera olika sätt. Ibland talade han, och sjukdomen försvann, ibland lade han händerna på den sjuke och bad till Gud om helande, och de blev helade. I det här fallet så talar Jesus, och lägger sina händer på den sjuka kvinnan, och hon blir fullständigt frisk.

 

När du och jag ber för sjuka så kan vi göra det på flera olika sätt, och varge sätt att be på är lika efektivt. Vi kan i matteus evangelium läsa om hur en officer kom fram till Jesus och bad honom att bota hans tjänare, han viste att om Jesus bara sa ett ord, så skulle hans tjänare bli frisk. Jesus talade, opch tjänaren blev frisk. Jesus är likadan i dag. Det kan vara så att någon långt borta ber för dig i dag, men deras böner är lika effektiva som om de stod brevid dig.

 

Jesus är likadan i dag som han var för två tusen år sedan. Han är fortfarande lika villig att göra de sjuka friska. Han älskar dig precis så som du är, han både vill och kan göra dig frisk just nu. Ingen sjukdom eller skada är för svår eller för lätt för Jesus att bota. Han botar inte bara de svårast sjuka, han botar inte heller bara de lättaste sjukdomarna och skadorna.

Glöm inte att Gud älskar just dig, han har en plan och ett syfte med just ditt liv. Han älskar dig, han har omsorg om dig, och han vill se dig fullständigt frisk. När Jesus botat dig från din sjukom och smärta. Glöm då inte bort att tacka honom och prisa honom för vad han gjort för dig.En sabbatsdag när han undervisade i synagogan, fick han se en svårt handikappad kvinna. Hon hade gått böjd i arton år, och kunde inte räta på sig. Han ropade på henne och sa: Kvinna, du är botad från din sjukdom! Sedan rörde han vid henne, och genast rätade ho n på sig och började tacka och lovprisa Gud.

© Jimmy Larsson Uppsala 2010Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0