VÄLSINGNELSEN KOMMER FRÅN HERREN

2 Mos 23:25 Ni skall tjäna Herren, er Gud, och han skall välsigna din mat och din dryck och ta bort sjukdom från dig.

 

Redan här, i andra Mosebok, så lovar Gud sitt folk helande. Fast här har han ett litet villkor för att hans löfte om helande ska tillfalla hans folk. De ska nämligen tjäna Gud. När man tjänar Gud så gör man det helhjärtat, gör man det halvhjärtat så anser i alla fall jag att man borde tänka om. Om man tjänar Gud, då gör man det av hela sitt hjärta, och då kommer man bli välsignad.

 

På ställe efter ställe i Guds ord så ser vi löften om helande. Och på ställe efter ställe i ordet så ser vi att Gud håller sina löften om helande. Gud är inte en Gud som bara går omkring och lovar saker till höger och vänster. Han håller sina löften. Men i varje löfte i bibeln så kan vi se att Gud begär något tillbaka. Här behöver vi fråga oss själva om vi gör det Gud har bett oss att göra.

 

När du tjänar Gud då kommer han att välsigna dig, han kommer inte bara att välsigna dig, han kommer även att välsigna din man och din dryck. I dessa dagar kan vi verkligen behöva detta. Nu menar jag inte att du ska stoppa i dig vad som helst. Vi behöver fortfarande vara noga med vad vi stoppar i oss för mat. Men Gud ska välsigna det vi äter, är inte det underbart att höra. Men detta innebär inte att vi ska sluta be för maten, fortsätt med det.

 

Gud älskar dig, han har omsorg om dig. Han vill att det ska gå bra för dig, att du ska vara frisk och att du ska lyckas i det du gör. Gud vill inte bara ta bort sjukdom från din kropp, han kan det också. Och i väntan på ditt mirakel så kan du fortsätta att be Gud om ett mirakel, du kan fortsätta att proklamera och bekänna vad Gud har talat i sitt ord.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0