ALLA BLEV FRISKA

Matt 14:35-36 Männen på platsen kände igen honom och skickade ut bud i hela trakten, och man förde till honom alla som var sjuka och bad honom att de åtminstone skulle få röra vid hörntofsen på hans mantel. Och alla som rörde vid den blev friska.


Detta inträffade precis efter att Jesus hade gått på vattnet. Han hade inte mer än klivit ur båten förrän männen på platsen kände igen honom.


Kom ihåg att det står att det var alla sjuka på den platsen som kom till Jesus för att bli botade. Det står inte; "Några få" Det står att alla sjuka kom till honom för att bli botade. Vi kan också läsa att de sjuka ville röra vid hans kläder. De hade med andra ord trosmål. De var övertygade om att bara de fick röra vi Jesus kläder så skulle de bli friska.


Jesus botade sjuka på flera olika sätt. Han botade genom bön med handpåläggning, genom att tala ut helandet och genom att folk rörde vid honom.


Jesus är den samme igår idag och i evighet. Han kan bota dig idag. Du kan i tro sträcka dig ut och röra vid Jesus, och då kommer du att bli botade.


Vi kan också läsa att vi ska göra samma gärningar som Jesus gjorde, och större gärningar ska vi göra. Med andra ord kan Gud bota sjuka då de rör vid oss. Fast om detta ska hända så måste vi ha smörjelsen över våra liv. Smörjelsen från Gud att bota sjuka kan vi endast få i Jesus närhet. Genom att vi ber och lever ett liv nära Gud. Detta är inte någonting som kommer dimpa ned i vårat huvud. Utan det är ett pris som du och jag måste betala. Och priset är att ge sitt liv 100% till Jesus, att leva ett liv i stark bön och i studerande av ordet.


Vi kan på flera platser i evangeliet läsa om hur Jesus drog sig undan för att be. Och då han kom från bönen så gjorde han under och mirakler.


Jesus är likadan idag. Han vill hela sjuka idag. Men han behöver ett redskap för att göra det. Och du och jag är det redskap han vill ha. Jesus kanske inte precis har kallat just dig till att be för sjuka. Men han har en kallelse på ditt liv. Han har skapat dig för ett ändamål och han vill använda dig.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0