UPP UR DJUPET.

Ps 30:2-3 Jag vill upphöja dig Herre, ty du drog mig upp ur djupet, du lät ej mina fiender glädja sig över mig. Herre min Gud jag ropade till dig och du helade mig.

Du och jag har verkligen något att tacka Gud för. Han som har räddat oss från evig skilsmässa från Gud. Han har förlåt oss frö våra synder och han har renat oss från synd.

Jag tror vi lätt kan glömma vad Gud egentligen har gjort för oss. Han har tagit emot oss som sitt eget barn, han har förlåtit oss och renat oss från synd. Han kanske till och med har helat och upprättat vårt liv. Så vi har onekligen alla något vi kan tacka Gud för.

Gud är ju inte partisk, som de flesta av oss säkert redan vet. Han har inte anseende till person. Alla står lika inför Guds ögon. Och här berättar David att Gud har räddat honom, och att Gud inte tillät att hans fiender skulle besegra honom. Jag tror absolut att detta bibelord gäller dig och mig i dag. Gud kommer inte tillåta att dina fiender kommer besegra dig. Han kommer beskydda och bevara dig. Han kommer omsluta dig på alla dina sidor och hålla dig i hans hand.

David slutar med att berätta för oss att Gud helade honom. Kan du tänka dig att redan här, långt före Jesus föddes, så botade Gud människor från sjukdomar. Det står att David ropade till Gud, och sedan helade Gud honom, efter att David ropat till Gud så tar Gud bort sjukdom från honom.

Om du står i tro för ett helande, be då till Gud att han ska hela dig. Helande är inget som en vacker dag kommer dimpa ned i huvudet på dig. Nej, du behöver komma till Gud och be honom om helande. Nu tror jag även att man kan komma inför Guds ansikte och be för en annan person om helande.

Helande, under och tecken sker runt om i världen i dag. Så varför skulle då inte Gud göra ett under i din kropp. Varför skulle han inte ta bort sjukdom från din kropp? Jag tror att du och jag behöver ge Gud lite utrymme här. Jag tror vi behöver pröva och se att Guds löften håller. Att Guds löften är sanna och gäller oss.

Jag vill utmana dig att dagligen be Gud att bota dig från sjukdom och krämpor. Gör det till en daglig vana att du ber Gud att han ska hela dig. Hitta ett bibelord, ett löfte i ordet att Gud ska hela dig. Och proklamera ut det bibelordet över dig regelbundet.

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


UPPMUNTRAN

Jes 46:10 Jag förkunnar från början vad som ska komma och långt i förväg det som inte skett. Jag säger; ”Mitt beslut skall gå i fullbordan, allt vad jag vill kommer jag att göra.


Jesaja är den bok i bibeln som jag har hittat mest uppmuntran och styrka ur. Många gånger har jag varit modlös och deprimerad. Men så har jag slagit upp profeten Jesajas bok och läst de uppmuntrande ord som Gud har talat genom profeten Jesaja till människor i nöd.


Det underbara med bibeln är att just dessa uppmuntrande bibelord gäller dig i dag. Det är inte bara en del av en mycket intressant kultur och historia. Det är ord till dig, det är uppmuntran och vägledning till dig.


Gud säger i detta bibelord att hans beslut ska gå i fullbordan. Det betyder att det beslut som Gud har tagit står fast. Att det kommer bli en verklighet av det beslut som Gud har fattat. Gud fortsätter med att säga: ”Allt vad jag vill kommer jag att göra”.


Helande är Guds vilja i ditt liv. Han vill och kan ta bort sjukdom och smärta från din kropp. Hur kan jag då vara så säker på att Jesus vill bota sjuka i dag? Jo, för när Jesus levde som människa, i mänsklig gestalt här på jorden, då tog han bort sjukdom från de sjuka, han drev ut onda andar och predikade ett glatt budskap. Han tvekade aldrig att hela någon. Jesus sade aldrig till någon att det var fel tillfälle att hela människor. Inte ens då de laglärda och fariséerna ville slita honom i stycken.


Hebr 13:8 Jesus Kristus är den samme, i går i dag och i evighet.


Jesus var läkaren som gjorde det omöjliga möjligt. Han tog bort sjukdom och krämpor, han drev ut onda andar och gjorde kraftgärningar av många olika slag. Och Jesus är likadan i dag. Han gör under och tecken även i dag. När en sjuk kommer till honom och ber om att bli helad, då säger han inte; ”Mellan klockan åtta och fem skall ni komma. Nej, han är alltid villig att hela och upprätta. Han är alltid villig att möta våra behov. Även om det är mitt i natten.Jesus kommer alltid vara den samme. Han är likadan i dag som han var då jordens grund blev laggd. Och han kommer vara samma Jesus i evighet. Evigheten har inget slut.Så ge inte upp när det gäller ditt under eller mirakel. Fortsätt att tro och hoppas på ett mirakel. Fyll dig med undervisning om helande, lyssna på predikan och undervisning, läs böcker om helande och läs vittnesbörd om helande.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


VANDRINGEN MED GUD

Ps 119:105 Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.


Guds ord är ett ljus på din stig står det i dagens bibelord. Jag tror att Guds ord kan lysa upp vår livsvandring så vi ser vad vi ska göra här efter. Vilka beslut vi ska fatta, och när vi ska göra det Gud lagt på vårt hjärta. Vist ska vi be och söka Gud för att få veta vad som är hans vilja. Men jag tror att det är jätte viktigt att vi förblir i ordet. För gör vi det så kommer vi lättare se vilka beslut vi ska fatta.

I livets alla skeende så är ordet viktigt. Man kan inte säga att ordet är bara viktigt då och då. Utan bibel läsningen bör vara en daglig syssla. Någonting du gör varje dag. I ordet så hittar du styrka, vishet och inspiration.

Bibel läsningen är andlig mat för dig och mig. Desto oftare du läser bibeln, desto starkare kommer din ande att vara. Du vet själv att om du äter små mål mat sällan, då kommer din kropp att vara svar, ja till och med sjuk ofta. Det är på samma sätt med din ande. Din ande behöver få mat varje dag för att du ska vara andligt stark. Det räcker inte med att du går på söndags Gudstjänst en gång i halvåret.

I tider då du och jag har det tufft och besvärligt så är Guds ord viktigare än någonsin. Det kanske är då som du och jag som allra mest bara vill strunta i bönen och bibel läsningen. Men det är det värsta som vi kan göra. För det är i bibel läsningen och i bönen som vi hämtar ny styrka och ny inspiration.

Det finns också läkedom att hämta i ordet. Det finns nämligen en helande kraft i ordet. Jag har själv blivit helad då jag suttit och läst bibeln. Det är inte så att det bara finns en helade kraft i vissa ställen i ordet. Denna helande kraft finns överallt. Jag minns att du jag satt och läste bibeln då jag blev helad, då satt jag och läste ur fjärde eller femte Moseboken.

Gud kan hela oss på så många olika sätt. Det bästa vi kan göra är att lägga vårt helande i Jesus händer. Vi kan inte göra något annat än att bara titta på löftet, titta på Jesus.

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


BELÖNAD.

Hebr 11:6 Men utan tro är det omöjligt att behaga Gud. Ty den som kommer till Gud måste tro att han är till och belönar dem som söker honom

Detta är inte ett bibelord som vill trycka ned oss och säga att vi inte har någon tro. Tvärt om är det ett underbart löfte till dig från Gud.

I dagens bibelord så låvar Gud oss att han ska belöna oss då vi söker hans ansikte. Du kan söka Gud på flera olika sätt. Du kan söka Gud med tvång och nonchalans, men du kan också söka Gud med iver och med tro.

Om du och jag ska komma till Gud så måste vi tro att han finns, och att han belönar de som söker honom.

Hur tror du då att Gud belönar de som söker honom. Jag tror att han belönar de som söker honom genom att ge de vad de ber om. Så ber du om helande då du söker Guds ansikte, då tror jag att Gud kommer ge dig detta.

Tro är det mest vesäntliga i bibeln. Bibeln talar jätte mycket om tro. Vi har ett bra föredömme när det gäller tro, nämligen Abraham. Abraham trodde på Gud i alla lägen. Han trodde att Gud kunde göra stora och mäktiga saker. Och han fick också se att Gud gjorde det omöjliga möjligt.

Abraham backade inte när omständigheterna sade motsattsen. Jag tror inte heller att Gud vill att du och jag ska backa.
Jag tror att han vill att vi ska rycka framåt och inta nya områden inför denna hösten.

Så jag vill uppmuntra dig att inte ge upp, att inte backa eller tappa perspektivet. Fäst dina ögon på löftet, på Jesus. Han kommer hjälpa dig till andra sidan.

GLÄDJEN I GUD ÄR DIN STARKHET

Neh 8:10 B Var inte bedrövade, ty glädje i Herren är er starkhet.

Gud vill att du och jag ska vara glada och vara utan fruktan. Han vet att fruktan och bedrövelse stjäl uppmärksamheten från Jesus och från löftena som han har gett oss. Gud vet att bedrövelse stjäl krafterna från dig.


Jag vet att det inte alltid är lätt att vara glada och positiva i livets alla lägen. Men jag tror att vi kan bestämma oss för att inte vara rädda, jag tror vi kan bestämma oss för att inte vara bedrövade.


Nu menar jag inte att du inte får sörja. Sorg är något naturligt. Vi måste få sörja när någon dött, eller då vi vet att vi själva eller någon nära vän eller anhörig blivit svårt sjuk. Men vi kan absolut inte tillåta oss själva att fastna i den sorgen.


Jag har flera gånger upplevt hur glädjen i herren gett mig styrka att fortsätta vidare. Fortsätta fästa blicken på Jesus och leva för honom. Du kan vara glad i Herren mitt i bedrövliga omständigheter. Det kan finnas en källa av glädje inom dig än fast allt runt omkring dig verkar vara bedrövligt.


Vart hämtar jag då denna glädje? Du hämtar den hos Gud. Jag tror att du kan få glädje i situationer som verkar vara hopplösa. Jag tror att det finns en källa av glädje hos Gud att hämta kraft och glädje ur. Kraft för livets alla olika skeende. Jag tror du hämtar denna glädje genom bön och genom att läsa bibeln mycket och ofta. Nu menar jag inte att du alltid ska skratta. Men det kan finnas ett flöde av liv och glädje på din insida i alla fall.


Jag tror att glädjen i Herren är en källa till helande och styrka, en källa av liv och frid. Jag tror vi ofta glömmer vad glädjen gör i vårt liv. Glädjen i Herren lättar livs bördor som du och jag bär på.


© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


BEFRIA BESKYDDA OCH VÄGLEDA

Ps 91:14-16 Han håller mig kär och jag skall befria honom, jag ska beskydda honom ty han känner mitt namn. Han ropar till mig och jag svarar honom. Jag är med honom i nöden, jag skall rädda honom och ge honom ära. Jag skall mätta honom med långt liv och låta honom se min frälsning.


Psalm nittio ett är en av de bibelställen jag tycker att man borde kunna som ett flytande vatten. För just denna psalm är fylld av styrka och uppmuntran.


Gud ska befria dig för att du håller honom kär. Han ska befria dig från sjukdom och smärta. Han ska befria dig från eländet du är i. Det står inte att det kommer ske på en kvart, men det står inte heller att det inte kommer ske på en kvart. När du och jag ska stå i tro för vårt mirakel eller under så måste vi ha tålamod.


Gud ska beskydda dig säger han här, varför ska han göra det? Jo för att du känner hans namn. Jag tror att vi inte alltid fattar hur mycket elände Gud beskyddar oss från. Otaliga gånger har nog Guds änglar varit i aktion för att rädda oss från sjukdom och olyckor. Jag tror vi behöver tacka Gud oftare för vad han gör, och sluta klaga över vad han inte gör. Gud har gjort så mycket för dig och mig, och vi har alla något att tacka Gud för.


När du ropar till Gud så kommer han att svara på ditt rop om hjälp. Jag tror att Gud bara väntar på att du och jag ska höja vår röst och ropa från vårt hjärta till Gud om hans hjälp.


Gud lovar dig här att han är med dig i nöden. Han är inte en Gud som väntar på dig på andra sidan nöden, nej han går med dig genom nöden. Och han går inte bara med dig genom nöden, han ska rädda dig också.


Till sist så lovar Gud dig att du ska ha ett långt liv. Och Gud har faktiskt klargjort för oss hur långt ett långt liv är.


Ps 90:10 Vårt liv varar sjuttio år eller åttio, om krafterna räcker. När det är som bäst är det möda och bekymmer. Snart är det förbi, vi flyger bort.


Nu påstår jag inte att man inte kan bli äldre åttio år. Vist kan man det, man kan tydligen bli till och med 120 år. Gud vill att vi ska leva länge, och han vill att vi ska dö gamla, friska och mätta på att leva. Vist kan man ha krämpor då man är gammal och levt ett långt liv. Men jag är övertygad om att man inte behöver dö sjuk. Man kan vara frisk och gammal. Jag tror att hemligheten till Gudomlig hälsa är tro, ett sunt liv, hur du talar och att du lever nära Gud och hans ord.


© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


PSALM 23

Dagens bibelord är ett ord som kommit upp i mitt hjärta gång på gång då jag varit under bön. Och jag tror verkligen Gud vill säga något till oss genom detta underbara kapitel ur psaltaren.

Ps 23:1-6 En psalm av David. HERREN är min herde, mig skall intet fattas. Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro.  Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull.  Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. Din käpp och stav de tröstar mig. Du dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn. Du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över.  Idel godhet och nåd skall följa mig i alla mina livsdagar, och jag skall bo i HERRENS hus evinnerligen.

Gud är verkligen din herede. Om du har sagt Ja till Jesus, om han är din frälsare och Herre då är han din herde. Detta är inget du och jag behöver fundera över. Vi behöver inte tänka; "Undra om Jesus är min herde i dag, undra om han bryr sig eller är med mig?" Dessa funderingar behöver vi inte ha. För Jesus är din herde om du vigt ditt liv för honom.

Och nu när han då är din herde så säger skriften att du inte ska ha brist på någonting. Han låter dig vila på gröna ängar och för dig till vatten där du finner ro. Du och jag kan ha ett ständigt flöde av levande vatten på vår insida, vi kan ständigt ha frächhet och liv i vårt liv.

Under denna termin så behöver du inte oroa dig över vilka beslut du ska ta. Vad du ska göra eller vad du inte ska göra. För Gud ska leda dig på rätta vägar. Nu säger jag inte att allt alltid kommer vara frid och fröjd. Jag säger inte att du aldrig ska behöva fatta svåra beslut. Men Gud ska leda dig på rätta vägar så att du ser vad du ska göra och i vilken tid du ska göra det.

Din käpp och din stav de tröstar mig säger psalmisten David. Jag tror att detta är en bild på Guds ord. Käppen och staven är Guds ord, det är bibeln helt enkelt. Och att läsa ur bibeln ska ge dig både styrka och glädje.

Psalmisten slutar med att säga; "Bara godhet och nåd ska följa mig så länge jag lever. Och jag ska bo i Guds hus för evigt. Är inte det ett ganska trösterikt ord från Gud. Han ska låta dig bo i hans hus för evigt. I evighet ska du bo där, inte en halvtimme, inte en kvart, utan för evigt. Evigheten har inget slut.

Gud är på din sida. Han älskar dig och han vill leda dig genom hela livet. I tider av sorg vill han trösta dig, i tider av förföljelse vill han styrka dig. Han vill ta bort sjukdom från din kropp och välsigna dig med perfekt hälsa.

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-209 http://helande.blogg.se

DU HAR FÅTT ÄRVA JESUS SEGER.

Gal 4:7-7 Men när tiden var fullbordad sände Gud sin Son, född av kvinna och ställd under lagen,  för att han skulle friköpa dem som stod under lagen, så att vi skulle få söners rätt.  Och eftersom ni är söner, har Gud sänt i våra hjärtan sin Sons Ande som ropar: "Abba! Fader!"  Så är du inte längre slav utan son, och är du son är du också arvinge, insatt av Gud.

Nu var det några månader sedan jag skrev om just detta ämne. Men i dag beslöt jag mig för att skriva om arvet du och jag har fått av Jesus. Och det arvet är både enormt och häfftigt.

Skriften säger att det var i rätt tid som Gud sände sin son till jorden. För att han senare skulle avrättas på historiens mest grymma och fruktansvärda avrättningssätt.

I dagens bibelord kan vi läsa att Jesus har köppt dig och mig, som står under lagen. Han har köppt oss fri. Och vad är det då Jesus har köppt oss fri från? Jo, han har köppt oss fri från att vara evigt skild från Gud som är vår skapare. När Jesus dog på korset så öppnade han inte bara dörren till himlen för oss, han betalade priset för hela människans välbefinnande. Han betalade priset för att du ska må bra andligt, fysiskt och själsligen.

När du tog emot Jesus som din frälsare och herre så fick du söners rätt. Det betyder att testamentet gäller dig, det Gud lovar i sitt ord, det gäller dig. Du har rätten att komma inför Gud och begära hälsa, bönesvar eller vad du behöver. Jag menar inte att du kan kräva det på ett ohyfsat sätt. Men du och jag vi kan med frimodighet komma inför Gud och be honom om helande eller bönesvar, för det är vår rättighet.

När Jesus dog på korset så betalade han inte bara priset för syndernas förlåtelse, han betalade priset för hela människans välbefinnande. Är inte detta ganska otroligt?

Du och jag vi tjänar en Gud som är gränslös. Hans vishet är utan gräns och hans kärlek och omsorg mot oss går inte att mäta. Och Gud kan inte ljuga för dig, han kan inte ta tillbaka ett enda av sina löften, och han kan inte det. Han säger om sig själv att han inte kan ångra sig. Han skulle aldrig lämna något halvfärdigt. Har Gud påbörjat ett helande i dig, då kommer han att fullborda det också.

Om Jesus är din frälsare och herre, då är du inte längre slav under synden. Jesus har köppt dig fri från syndens slaveri. Och nu har du fått rätten till arvet. Du har fått arva den seger Jesus vann på golgata. Nu är det upp till dig har mycket inflytande Jesus ska ha i ditt liv. Har han ett hundra procent av ditt liv? Det är bara du som kan avgöra om Jesus ska vara numer ett i ditt liv. Ingen annan kan göra det åt dig.

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-209 http://helande.blogg.se

NÄRING I ORDET.

Ord 4:20 Min son, tag vara på mitt tal, vänd ditt öra till mina ord. Låt dem inte vika från dina ögon, bevara dem i ditt hjärtas djup.  Ty de är liv för var och en som finner dem och läkedom för hela hans kropp. Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta, ty från det utgår livet.

I dagens bibelord så uppmanas vi att förbli i ordet. Gud vill att vi ska läsa av ordet dagligen. Han vill inte att det ska vara en panik genomplöjning för sakens skull, utan att vi ska äta och dricka av det flöde av liv som finns i bibeln.

Du kanske hör till de som tycket att det är onödigt att läsa bibeln, eftersom du inte minns vad du läste om ur bibeln i morse. Men låt mig då fråga en sak. Om du glömer vad du åt till frukost i morse, var den frukosten då onödig? Naturligtvis inte. För även om du inte minns vad du åt till middag eller lunch i går, så ger den maten dig näring ändå. Det är samma sak med ordet. Om du i dag inte minns vad du läste om i går, så är den bibel läsningen ändå till nytta.

Nu ska vi sträva efter att minnas vad vi läste om. Har du svårt att minnas det du läste så kanske du kan skriva anteckningar om det du läste om. Med egna ord beskriva vad det du läser om handlar om och vad det betyder. En egen mini predikan helt enkelt.

Det finns också hälsa och liv  i ordet. Jag har suttit och läst ordet efter en olycka där jag skadade ryggen. Jag hade ont i ryggen. Först vilade jag i en timme på min säng, men värken släppte ej. Då gick jag till en vän och frågade om han kunde be för mig. Han uppmanade mig att istället läsa ordet. När jag hade läst bibeln i femton minuter så hade all värk försvunnit. Detta hände då jag var 17 år gammal och bodde i Luleå.

Här uppmanas vi också att bevara vårt hjärta. Gud vill inte att vi ska bära på hat, oförlåtelse, lögn med mera. För Gud vet att detta tär på vårt hjärta. Ditt liv utgår från hjärtat. Hur du lever och vad ditt hjärta är fyllt av påvärkar ditt liv mer än du tror.

Jag tror personligen att medveten synd kan vara ett hinder för dit helande. Jesus säger ibland i bibeln till de han botat att de skulle sluta synda, för att inget värre skulle drabba dem. Nu borde det finnas en anledning till att Jesus sade så. Han vet hur synd och ovist levnads sätt påverkar oss.

Så om du strävar efter att få ditt mirakel eller under. Fly då bort från det onda (synden). Lev nära Jesus, lär känna honom. Och lev ett vist liv. Tänk på vad du äter, hur du motionerar och hur du pratar om dig själv. Jag är övertygad om att allt detta påverkar din hälsa.

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-209 http://helande.blogg.se

FOKUSERA PÅ LÖSNINGEN.

5 Mos 31:8 Herren går själv framför dig och han skall vara med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad.


Gud har lovat dig att han aldrig ska lämna dig, att han alltid ska gå framför dig. Så länge som du och jag följer Jesus så går han ju framför oss, eller hur?


Gång på gång så uppmanar Gud oss att vi inte ska vara rädda. Någon har vid något tillfälle sagt att det står just; "Frukta inte" 365 gånger i bibeln. Detta tyder på att Gud vill betona för oss att vi inte ska frukta.


Varför vill då Gud att vi inte ska frukta? Jo, för att när du är rädd så fokuserar du dig på problemet och inte på lösningen. Gud vill att du och jag ska fästa blicken på Jesus, trons uppfinnare och fullkomnare.


Har du läst om Israels flykt ur Egypten? När folket var i öknen så blev de bitna av ormar. Många dog på grund av detta. Men då gav Gud anvisningar till Moses om att tillverka en orm och sätta den på en pinne. Och alla som fäste blicken på ormen fick leva. Nu står det inte hur länge de var tvungna att titta på ormen för att få leva. De skulle med andra ord fokusera sig på något annat än död. Denna kopparorm är en förebild på Jesus. Gud vill att du ska fokusera på Jesus istället för vad omständigheterna säger. Fokusera på Jesus istället för själva problemet. När du gör det i tro så tror jag att Gud kommer styrka dig och till sist hela dig.


När du just har varit till doktorn och fått ett hemskt besked, då vet jag att det kan vara svårt att släppa sitt fokus från sjukdom och död till livfursten själv. Men Jesus vill hjälpa dig att fokusera på honom. Ett sätt att sätta sitt fokus på Jesus är att börja prata med honom, börja att tillbe och upphöja honom. När du gör det så sätter du ditt fokus på Jesus.


© Jimmy Larsson Uppsala 1999-209 http://helande.blogg.se


FÖRLÅTELSE ELLER HÄMND

Ord 23:17 Låt inte ditt hjärta avundas syndare. Utan sträva alltid efter Herrens fruktan.


Gud vill att du och jag ska kämpa till att leva nära Gud, och leva som han lär oss att leva. Gud uppmanar oss här att inte vara avundsjuka på syndaren. Du och jag kan inte tänka att vi kan synda för att dut går bra för en människa även om han eller hon inte lever för Jesus.


Ord 24:28-29 Vittna inte mot din nästa utan orsak, inte vill du bedra någon med dina läppar? Säg inte: "Vad han har gjort mot mig skall jag göra mot honom, jag skall ge var och en vad han förtjänar.."


Gud har inte gett dig och mig rätten till att hämnas mot någon eller ge igen. Han har snarare befallt oss att förlåta varandra och gå vidare i livet. Vi kan som kristna inte leva ett hämnd lystet liv, för om alla ska hämnas på varandra, hur skall då detta sluta? Om vi istället förlåter och går vidare, då är detta ett vittnesbörd för de som inte tror på Jesus.


Du och jag mår inte bra av att vara full av hat och bitterhet. Vi mår inte bara av att alltid vilja hämnas eller ställa till besvär för andra. Du kanske tycker det är roligt för stunden. Men i längden så kommer du inte må bra av detta.


Helande kan vara något som Gud gör steg för steg i din kropp. Det är då mycket viktigt att du inte bär på hat och bitterhet. Det är då viktigt att du inte syndar, utan lever ett helgat liv för Jesus. Synd och bitterhet och hat öppnar dörren för djävulen att attackera dig med sjukdom och smärta med mera.


© Jimmy Larsson Uppsala 1999-209 http://helande.blogg.se


BERÄDD VILLIG OCH REDO.

Luk 4:40-41 Vid solnedgången kom alla till honom som led av olika slags sjukdomar, och han lade händerna på var och en av dem och botade dom. Onda andar for även ut ur många, och de ropade "du är Guds son." men han talade strängt till dem och förbjöd dem att tala eftersom att de visste att han var Messias.


Just denna dag så hade Jesus varit i synagogan, där hade han botat sjuka och kastat ut demoner. Och ryktet om att Jesus gjorde sådana under och tecken spreds sig runt i hela trakten. Senare på kvällen så kom det jätte många människor till den platsen där Jesus var. Folket tog alltså reda på vart Jesus befann sig, sedan kom man med sina sjuka vänner och anhöriga till Jesus. Och Jesus bad för alla genom handpåläggning.


Jesus gjorde många under, tecken och kraftgärningar. Och han gjorde det på flera olika sätt. Han gjorde det genom handpåläggning som i denna berättelse, han gjorde det ibland genom att tala, genom att han gjorde en handling, som tex när han smetade lera i en blind mans ögon, och den blinde fick sin syn. Och ibland så gjorde folket som ville bli helade en handling, ibland så rörde de vid Jesus, och kraft gick genom deras sjuka kroppar och de blev fullständigt helade.


Nu kanske många av oss tänker; "Om detta ändå kunde hända i dag." Det underbara är att det kan hända i dag. Gud kan göra under och tecken på samma sätt i dag. Han behöver bara någon som är villig att gå före. Han behöver bara någon som är villig att vara redskapet som Gud kan och vill använda. Är du villig att vara det redskapet?


I en helande väckelse så kan det mycket väl vara så att tusentals kristna ber för miljontals sjuka. Så låt oss inte begränsa Gud, utan låt oss vara beredd och villig till att vara det redskap som Gud använder.


GUDS ORD HAR MAKT.

Ord.3:1-2 Min son glöm inte min undervisning, bevara mina bud i ditt hjärta. Ty långt liv och många levnadsår och frid skall de ge dig.

Detta bibelord gäller inte bara män, så man kan lika gärna säga; "Min son och min dotter." Eller ännu effektivare blir det om man säger sitt eget namn, istället för: "Min son." Då blir det mer personligt.

En gång när jag bad till Gud så frågade jag varför han inte talade så offta till mig. Då svarade han att varge gång jag läste bibeln så pratade han med mig. Bibeln är ju som bekant Guds ord. Man skulle kunna säga att hela bibeln är ett ända långt brev till oss från Gud.

I den ovan omnämda bibelversen så uppmanar Gud oss att inte glömma hans undervisning. Vi ska med andra ord inte ta lättvindigt på ordet. Vi ska bevara de bud Gud gett oss i våra hjärtan. Vi behöver av vårt hjärta komma ihåg vad Gud har gett oss för bud och stadgar.

När vi inte glömmer Guds undervisning. Och när vi bevarar hans undervisning i vårt hjärta, då ska det vara till läkedom för dig och mig. Guds ord är mäktigt och kraftfullt.

Visste du att Guds ord är så som medicin för dig och mig. Du och jag kan bli helade då vi sätter oss och läser ordet. Guds ord är så mäktigt och har sådan auktoritet att till och med sjukdommar måste böja sig och lämna våran kropp då vi läser ordet. Jag har själv blivit helad i ryggen då jag satt och läste ordet, så jag vet att det fungerar. Och fungerade det för mig, då fungerar det för dig också.


JESUS KRAFT I DAG.

Mark 1:32-34 På kvällen, när solen hade gått ner, förde man till honom alla som var sjuka och besatta. Hela staden var samlad utanför dörren. Han botade många som led av olika slags sjukdomar, och han drev ut många onda andar och tillät dem inte att tala, eftersom de visste vem han var.

Kan du tänka dig in i denna situation. Alla som var sjuka, hade värk eller var besatta hade samlats utan för Petrus hus, alla förväntade sig att få sitt mirakel av Jesus. Vilket enormt arbete som måste ha väntat på Jesus just den kvällen.

Före folket i staden kom till Jesus för att bli botade och befriade så hade han botat en man med spetälska, sedan botade han Petrus svärmor. Förmodligen hade folket hört ryktet om att Jesus hade gjort denna spetälska mannen fullständigt frisk. Och massor av folk kom till Jesus för att bli helade och befriade.

Jesus är likadan i dag. Han vill möta alla dina behov i dag. Han vill och kan ta bort alla dina sjukdomar och krämpor. Jag tror vi idag förminskar Jesus och inte tänker på vem han egentligen är. Vi kanske småler när vi läser bibelberättelserna om Jesus, och i vår enfald kanske vi tänker; "Tänk om det ändå vore så i dag." Men det är så i dag. Jesus är den samme i går i dag och i evighet. Och när du och jag fattar det så kommer det bli så mycket lättare att ta emot vad Jesus har för oss i dag.

Jesus levde ett mycket utgivande liv. Han ville nå ut till människor och mätta deras behov, och han gjorde det också. Han sa inte nej till en människa som ville blir helad eller befriad. Han var alltid beredd och villig att bota sjuka. Och Jesus Kristus är likadan i dag. Han vill och kan ge dig ditt mirakel. Så sträck dig ut till Jesus i tro, och låt honom göra miraklet för just dig, för han kan det och han vill det, var så säkra på det

KOPPARORMEN OCH JESUS

4 Mos 21:4-9 De bröt upp från berget Hor och tog vägen mot Röda havet för att gå omkring Edoms land. Men under vägen blev folket otåligt. Och folket talade mot Gud och mot Mose och sade: "Varför har ni fört oss upp ur Egypten så att vi måste dö i öknen? Här finns ju varken bröd eller vatten, och vår själ avskyr den eländiga mat vi får!" Då sände HERREN giftiga ormar bland folket, och de bet folket och många i Israel dog. Då kom folket till Mose och sade: "Vi har syndat genom att vi talade mot HERREN och mot dig. Bed till HERREN att han tar bort dessa ormar från oss." Och Mose bad för folket. HERREN sade till Mose: "Gör dig en orm och sätt upp den på en påle. Den som har blivit ormbiten och ser på den skall leva." Mose gjorde då en kopparorm och satte upp den på en påle. Om någon blev biten av en orm, fäste han blicken på kopparormen och fick leva

Denna kopparorm är en förebild på Jesus. Folket i Israel som blev bitna av ormarna var tvungen att fokusera sin blick på kopparormen för att få leva. De kunde inte titta på något annat, för tittade de på något annat så dog de.


När du står i tro för ett helande så behöver du fokusera din blick på Jesus, och vägra släppa blicken från Jesus förrän du blivit botad.


Jag har ofta tänkt på just denna händelse med Israels klagande och deras kopparorm. De var förmodligen ibland tvungna att titta på denna kopparorm i timme efter timme innan de blev botade, kanske rent utav dagar innan de blev fullständigt frisk.

En dag för några år sedan såg jag en film på TV om just denna berättelse, om Moses och flykten från Egypten. I den filmen blev vissa av de ormbitna så svårt sjuka att de var tvungen få hjälp att titta på kopparormen, de fick hjälpa sina anhöriga att lyfta huvudet och titta på kopparoprmen. Jag tänkte då att det kanske är så för oss ibland, att vi behöver hjälp att hålla blicken fäst på Jesus.


Berättelsen om kopparormen är verkligen en förebild för oss. Vi kan ibland vara tvungna att fokusera vår blick på Jesus och hans löften år ut och år in innan vi får det utlovade miraklet. Och om vi inte ger upp utan fortsätter titta på Jesus och Guds löften till oss, då kommer vi till sist få se vårt mirakel.TRON PÅ JESUS GER DIG STYRKA

Hebr 11:1 Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser.


Dagens bibelord är ett mycket välkänt bibelord i vissa kretsar, i de kretsar jag umgås är bibelordet välkänt och uppskattat och respekterat.


Men vad står det egentligen om tron? Jo tron är en övertygelse. När du och jag i vårt hjärta är övertygade om att Jesus är Guds son, att Gud har uppväckt honom från det döda. Detta är tro. När vi talar om tro så tror vissa av oss att tron är något som du och jag kan prestera, något som du och jag kan pressa fram om vi anstränger oss nog hårt. Men så är det inte, tron är inget vi kan pressa fram, tron flödar fram ur vårt hjärta.


Matt 9:20-22 Och se, en kvinna som hade lidit av blödningar i tolv år närmade sig Jesus bakifrån och rörde vid hörntofsen på hans mantel Hon tänkte: "Om jag bara får röra vid hans mantel blir jag frisk." Jesus vände sig om, och då han fick se henne, sade han: "Var vid gott mod, min dotter. Din tro har frälst dig." Och från det ögonblicket var kvinnan botad.


Här betonar Jesus att det var tron som hade räddat henne. Den tron och förtröstan som hon hade på Jesus helade henne.


Om vi läser hela detta bibelord så kan vi läsa att kvinnan som led av denna svåra blodsjukdom förtröstade sig på Jesus. I denna bibelöversättning så står det att hon tänkte att om hon bara fick röra vid Jesus kläder så skulle hon bli frisk. Denna kvinna hade tro, hon viste i sitt hjärta att hon skulle bli frisk bara hon rörde vid Jesus kläder.


Ibland så behöver du och jag handla rent fysiskt för att sätta vår tro i omlopp. Denna kvinna sträckte sig verkligen ut i tro, hon riskerade att bli dödad om hon blev upptäckt. Men hon visste i sitt hjärta att Jesus kraft skulle göra henne frisk.


Apg 3:16 Och genom tron på kraften hos Jesus har den här mannen nu blivit botad, ni vet ju alla att han förut var helt förlamad. Tron på Jesus har gjort honom fullständigt frisk, som ni alla kan se.


Än en gång kan vi läsa i bibeln att det var tron som gjorde dem frisk Tron är någonting som är oerhört viktigt i den kristna tron. I tro så tar vi emot Jesus som vår frälsare och Herre, och i tro så tar vi i mot vårt helande. Nu kan man spekulera i huruvida folk som inte trodde blev helade eller inte. Men faktum är att jag ser dessa bibelverser som ett löfte från Gud att han botar oss då vi tror att han ska göra det. Inte tror en chansning som i tänk om, utan tro som i övertygelse. För bibeln är mycket klar med vad tro är.


Låt då ingen säga åt dig att du inte har någon tro. Är du kristen? Har du tagit emot Jesus som din frälsare och Herre, då har du tro. Tron är en gåva vi alla fått från Gud. Sedan ska vi alla förvalta vår tro och låta den växa och utväxlas.


Var gör man då om man inte har den där häftiga övertygelsen på att Gud ska gripa in och ta bort sjukdomen. Då litar vi bara på Gud. Vi fyller oss med ordet, ber och samtalar med Gud, och lyssnar på predikan om helande. Det står skrivet att tron kommer av predikan.


Fortsätt tro och hoppas på att Gud en dag kommer hela dig. Låt inget slå ned dig eller få dig att fokusera på något annat än Jesus. När det stormar runt oss är det viktigare än någonsin att Jesus är vårt riktmärke, och hur höga vågorna än går, så vägra släppa din blick från Jesus.


© Jimmy Larsson Uppsala http://helande.blogg.se 2009


TRON PÅ JESUS GER DIG STYRKA

Hebr 11:1 Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser.


Dagens bibelord är ett mycket välkänt bibelord i vissa kretsar, i de kretsar jag umgås är bibelordet välkänt och uppskattat och respekterat.


Men vad står det egentligen om tron? Jo tron är en övertygelse. När du och jag i vårt hjärta är övertygade om att Jesus är Guds son, att Gud har uppväckt honom från det döda. Detta är tro. När vi talar om tro så tror vissa av oss att tron är något som du och jag kan prestera, något som du och jag kan pressa fram om vi anstränger oss nog hårt. Men så är det inte, tron är inget vi kan pressa fram, tron flödar fram ur vårt hjärta.


Matt 9:20-22 Och se, en kvinna som hade lidit av blödningar i tolv år närmade sig Jesus bakifrån och rörde vid hörntofsen på hans mantel Hon tänkte: "Om jag bara får röra vid hans mantel blir jag frisk." Jesus vände sig om, och då han fick se henne, sade han: "Var vid gott mod, min dotter. Din tro har frälst dig." Och från det ögonblicket var kvinnan botad.


Här betonar Jesus att det var tron som hade räddat henne. Den tron och förtröstan som hon hade på Jesus helade henne.


Om vi läser hela detta bibelord så kan vi läsa att kvinnan som led av denna svåra blodsjukdom förtröstade sig på Jesus. I denna bibelöversättning så står det att hon tänkte att om hon bara fick röra vid Jesus kläder så skulle hon bli frisk. Denna kvinna hade tro, hon viste i sitt hjärta att hon skulle bli frisk bara hon rörde vid Jesus kläder.


Ibland så behöver du och jag handla rent fysiskt för att sätta vår tro i omlopp. Denna kvinna sträckte sig verkligen ut i tro, hon riskerade att bli dödad om hon blev upptäckt. Men hon visste i sitt hjärta att Jesus kraft skulle göra henne frisk.


Apg 3:16 Och genom tron på kraften hos Jesus har den här mannen nu blivit botad, ni vet ju alla att han förut var helt förlamad. Tron på Jesus har gjort honom fullständigt frisk, som ni alla kan se.


Än en gång kan vi läsa i bibeln att det var tron som gjorde dem frisk Tron är någonting som är oerhört viktigt i den kristna tron. I tro så tar vi emot Jesus som vår frälsare och Herre, och i tro så tar vi i mot vårt helande. Nu kan man spekulera i huruvida folk som inte trodde blev helade eller inte. Men faktum är att jag ser dessa bibelverser som ett löfte från Gud att han botar oss då vi tror att han ska göra det. Inte tror en chansning som i tänk om, utan tro som i övertygelse. För bibeln är mycket klar med vad tro är.


Låt då ingen säga åt dig att du inte har någon tro. Är du kristen? Har du tagit emot Jesus som din frälsare och Herre, då har du tro. Tron är en gåva vi alla fått från Gud. Sedan ska vi alla förvalta vår tro och låta den växa och utväxlas.


Var gör man då om man inte har den där häftiga övertygelsen på att Gud ska gripa in och ta bort sjukdomen. Då litar vi bara på Gud. Vi fyller oss med ordet, ber och samtalar med Gud, och lyssnar på predikan om helande. Det står skrivet att tron kommer av predikan.


Fortsätt tro och hoppas på att Gud en dag kommer hela dig. Låt inget slå ned dig eller få dig att fokusera på något annat än Jesus. När det stormar runt oss är det viktigare än någonsin att Jesus är vårt riktmärke, och hur höga vågorna än går, så vägra släppa din blick från Jesus.


© Jimmy Larsson Uppsala http://helande.blogg.se 2009


TRO HOPP HELANDE

Apg 3:16 Och genom tron på kraften hos Jesus har den här mannen nu blivit botad, ni vet ju alla att han förut var helt förlamad. Tron på Jesus har gjort honom fullständigt frisk, som ni alla kan se.

En Levande bok.


I dagens bibelord så kan vi läsa att det var tron på Jesus kraft som har gjort honom fullständigt frisk. Det var inte bönen i sig som gjorde honom frisk, utan tron på namnet Jesus gjorde honom frisk.


Gång på gång kan vi i ordet se vikten av tro när Jesus botade sjuka. Gång på gång så säger Jesus att det är deras tro som har hjälpt dem, deras tro som har gjort dem friska.


Jag tror att många kristna i Sverige i dag inte förstår kraften i tron på Jesus. Vi fokuserar oss på så många andra saker än tron på Jesus.


När du blev frälst så tog du emot Jesus som din frälsare och Herre genom tron. Om du inte tror att Gud finns, om du inte tror att Jesus finns, då kan du inte bli en troende kristen. Med andra ord så tar du emot Jesus som din frälsare och Herre i tro.


Jag tror det är på samma sätt med ditt och mitt helande. Jag tror att vi tar emot vårt helande genom tro. Och jag är övertygade om att alla kristna har tro. För man måste ju ha tro för att bli kristen. Om man tror att Jesus är Guds son så har man tro, om man tror att Gud finns, så har man tro. Vi kan i ordet läsa att alla Kristna fått ett mått av tro från Gud, och det är upp till dig och mig att förvalta den tron.


Då kanske du undrar vad du ska göra om du inte har tron på ett mirakel. Det bästa du kan göra då är att fortsätta läsa ordet, dagligen. Umgås dagligen med Gud, lyssna eller läs om undervisning om helande. Det står skrivet att tron kommer av predikan. Du och jag måste höra predikan för att få tro. Så lyssna på predikan om helande. Skaffa dig en undervisnings serier på CD, DVD, MP3 eller kassetter, och lyssna på dem, inte en gång, inte två gånger, men om och om och om igen.


Så länge som du har hoppet levande inom dig så finns det hopp för dig. Så länge som du och jag inte ger upp när det gäller vårt mirakel, så finns det hopp för oss om helande


© Jimmy Larsson Uppsala http://helande.blogg.se 2009


ORÄDD OCH FRIMODIG

I förmiddags när jag satt och tittade på TV så såg jag ett program om en ganska känd helbrägdare vid namn Boltius. Han var då han levde (Slutet av 1800 talet till början av 1900 talet) riks kändis. Många kom till honom för att få förbön, många blev mirakulöst helade av Jesus. Men andra blev det inte, vissa av dem blev mycket besviken på Boltius, och kände sig överkörda.

Inslaget på TV handlade om att Boltius och hans helande förmåga bara var skit snack, och att ingen blivit helad. Att man bara som exempel hade lyft fram sådana åkommor som man skapat i sina egna tankar. Att sjukdomarna bara var påhittade. Men dessa uppgifter stämmer inte. Man vet att blinda fått sin syn tillbaka, att folk med proteser klarat sig utan dem osv.


Programmet handlade om en bok som just denne ateist har gett ut. Finns det ingen som kan ge ut en bok med raka motsatsens budskap. Om att folk faktiskt blev helade av Jesus, en positiv bok.


Denna ateist verkade inte ha någon pondus, han verkade inte veta vad han skulle säga. Allt bara ramlade ned till marken.


Men jag låter inte detta nedslå mig. Jag vet att Jesus helar idag. Jag har själv blivit helad, och jag tänker fortsätta proklamera på internet att Jesus kan, vill och kommer att fortsätta bota sjuka så länge som jorden består.


Mark 5:21-43

När Jesus hade farit tillbaka med båten till andra sidan sjön, samlades en stor folkskara hos honom, där han var vid sjön. En synagogföreståndare som hette Jairus kom dit, och då han fick se Jesus, föll han ner för hans fötter och bad honom enträget: "Min dotter ligger för döden. Kom och lägg händerna på henne, så blir hon frisk och får leva." Då gick Jesus med honom.

Mycket folk följde efter och trängde sig inpå honom. Där var en kvinna som hade haft blödningar i tolv år. Fast hon hade lidit mycket hos många läkare och lagt ut allt hon ägde, hade hon inte fått någon hjälp. Det hade bara blivit sämre med henne. Hon hade hört talas om Jesus, och nu kom hon bakifrån i folkmassan och rörde vid hans mantel. Hon tänkte: "Om jag så bara rör vid hans kläder blir jag frisk." På en gång upphörde hennes blödningar, och hon kände i kroppen att hon var botad från sin plåga. När Jesus märkte att det hade gått ut kraft från honom, vände han sig om i folkskaran och frågade: "Vem rörde vid mina kläder?" Hans lärjungar sade till honom: "Du ser hur folket tränger sig inpå dig, och du frågar: Vem rörde vid mig?" Han fortsatte att se sig omkring efter kvinnan som hade gjort detta. Hon visste vad som hade skett med henne och kom förskräckt och darrande och föll ner för honom och talade om hela sanningen för honom. Då sade han till henne: "Min dotter, din tro har frälst dig. Gå i frid och var frisk och fri från din plåga!"

Medan han ännu talade kom några från synagogföreståndarens hus och sade: "Din dotter är död. Varför besvärar du Mästaren längre?" Men Jesus fäste sig inte vid deras ord utan sade till föreståndaren: "Var inte rädd. Tro endast." Och han lät ingen följa med utom Petrus, Jakob och hans bror Johannes, och de kom till föreståndarens hus. Där såg han en orolig skara människor som grät och klagade högt. Han gick in och sade till dem: "Varför skriker ni och gråter? Flickan är inte död. Hon sover." Då hånskrattade de åt honom. Men han drev ut allesammans, tog med sig barnets far och mor och sina egna lärjungar och gick in där barnet låg. Och han tog barnets hand och sade till henne: "Talita koum!" Det betyder: "Lilla flicka, jag säger dig, stig upp!" Genast steg flickan upp och började gå omkring - hon var tolv år - och de blev utom sig av häpnad. Men han förbjöd dem strängt att låta någon få veta detta. Sedan sade han åt dem att ge henne något att äta.


Jag älskar att läsa om de under som Jesus gjorde. Särskilt om när han tog bort sjukdom från människors kroppar. Och han var alltid lika villig att bota och befria människor.


När denna synaagogs föreståndare ber Jesus följa med honom så tvekar han inte en sekund, utan följer villigt med honom hem.


När Jesus går med denna man hem så följer en stor skara efter honom. Men på vägen hem till synagogföreståndaren så går de förbi en kvinna som varit sjuk i arton år. Hon har haft en sjukdom som gör att hon blöder mycket. På den tiden fick de som hade en sådan sjukdom inte komma i närheten av andra människor. Man ansågs vara oren. Och om man kom för nära andra människor så riskerade man att bli dödad. Men denna kvinna bryr sig inte om risken att bli dödad. Hon ser sin Scans att bli frisk och hon tar den.


När vi läser om denna kvinna så ser vi att hon är övertygad om att hon ska få sitt mirakel. Hon bara vet i sitt hjärta att hon ska få sitt mirakel, och detta är kontaktpunkten för hennes mirakel. Kvinnan bara vet i sitt hjärta att hon kom bli frisk bara hon får röra vid Jesus. Och i samma sekund som hon rör vid Jesus så upphör hennes blödningar.


Här kan vi rent mänskligt sätt tänka att festen är över. Men det är den inte. Kraften att bota sjuka upphör inte efter att Jesus botat en sjuk kvinna. Det finns fortfarande helande kraften kvar.


Om du har varit på ett möte någon gång, och någon får kunskapens ord om att någon med rygg problem blir botad. Då kan vi tänka att detta ord bara räcker för en person, men vi kan även välja att tro att detta ord räcker till för alla med ryggproblem. Alla kan ta till sig det ordet.


När Jesus står och pratar om denna kvinna så kommer det till synagogföreståndaren och meddelar att deras dotter är död. Omedelbart är Jesus där och uppmuntrar föräldrarna med orden; "Var inte rädd, tro endast"


Jag tror att det västa vi kan göra när vi står i tro för ett mirakel är att släppa in fruktan i vårt liv. Det kanske är lätt för mig att säga tycker säkert några, men du och jag har faktiskt ofta själv valet att släppa in fruktan in i vårt liv. Fruktan stjäl fokuset från Jesus och miraklet. Istället för att fokusera på Jesus så fokuserar man på omständigheten och vad som ska hända.


Du kanske är i den situationen just nu då din doktor säger att du kommer att dö, eller kanske har du själv något barn som är svårt sjuk. Då tror jag Jesus säger till dig: "Var inte rädd, tro bara" Jag tror han säger: "Titta inte där, titta här, håll dina ögon på mig, lita på mig, jag har allt under kontroll."


Och om vi fortsätter att läsa så kan vi se hur Jesus driver ut alla ur huset, alla utom föräldrarna och några av hans lärjungar. Jag tror han gjorde det för att de andra inte hade tro för ett sådant mirakel. Och sedan kan vi läsa om hur flickan kommer tillbaka till livet.


Jesus hade verkligen omsorg om flickan och föräldrarna. Förmodligen blev föräldrarna så glada och förvånade att Jesus måste säga till dem att ge flickan mat.


Ibland tror jag att vi kristna inte förstår att Jesus helandekraft är gränslös. Vi kanske blir mätta och nöjda med att ett mirakel sker. Men det finns gott och smörjelse hos Jesus. Det finns gott om kraft att möta våra behov, vad de än är.


Låt inte program på TV och radio slå ned dig, som ett sådant på TV4 i morse lätt kan göra. Sådana program har ingen stuns eller kraft i sig. Fortsätt istället att tro och hoppas på ditt mirakel. Fortsätt be och proklamera ut ditt mirakel. Och när du blivit helad, göm då inte ditt helande under madrassen. Vist kan vi bli hånade och förlöjligade då vi säger och bevisar att vi är friska. Men Jesus har ju sagt åt oss att vi kommer bli förföljda, hånade, misshandlade kastad i fängelset. Viste du att vi i Sverige faktiskt har det ganska bra. Det finns länder där vi skulle ha blivit kastad i fängelset, länder där man hade bränt våra biblar, länder där det är förbjudet att säga Jesus är min Herre.


BÖN

Joh 15:7 Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill och ni skall få det.


Dagens bibelord är mycket kort, men mycket talande, och mycket kraftfullt

.

Här lovar Jesus oss att om vi förblir i honom, och om vi fortsätter att fylla oss med ordet, då kommer vi kunna be om vad vi vill, och då ska vi få det vi ber honom om.


Lägg märke till att det står att vi kan be om vad vi vill, och vi ska få det. Det står inte att vi kommer få det vi ber om samma dag som vi ber om det, vist kan detta ske, men det är inte alltid så. Men vad vi vet är att vår Gud aldrig kommer för sent. Vi kan ibland tycka han kommer i senaste laget, men han kommer aldrig för sent.


Du kan be om vad du vill står det i dagens bibelord. Detta betyder att du kan be att Gud ska ta bort sjukdom från din kropp, du kan be om att dina anhöriga ska bli kristen, och du kan be om upprättelse för dig och hela din familj, och när du gör det, då kommer Gud att svara på dina böner. Ibland måste vi vara uthålliga när det gäller våra böner. Ibland räcker det inte med en kort liten raser bön. Ibland får vi hålla ut i bön länge innan vi får bönesvar.


Så när det gäller ditt helande, ge inte upp. Fortsätt att sträcka dig ut i bön och i tro för ditt mirakel. Och om du inte ger upp så kommer Gud att fylla ditt behov.© Jimmy Larsson Uppsala http://helande.blogg.se 2009


KRAFT I BÖN OCH ORDET

Mrrk 1:32-34 På kvällen efter solnedgången, kom man till honom med alla sjuka och besatta. Varenda människa i Kafärnaum hade sammlats utanför dörren. Jesus botade många sjuka som led av olika slags sjukdommar, och han drev ut många orena andar. men han förbjöd andarna att tala eftersom de viste vem han var.

Före folket i staden kom till Jesus för att bli botade så hade han botat en man med spetälska, sedan botade han Petrus svärmor. Förmodligen hade folket hört rycktet om att Jesus hade gjort denna spetälska mannen fullständigt frisk. Och massor av folk kom till Jesus för att bli helade och befriade.

Jesus är likadan i dag. Han vill möta alla dina behov i dag. Han vill och kan ta bort alla dina sjukdomar och krämpor.

Jesus levde ett mycket utgivande liv. Han ville nå ut till männisor och mätta deras behov, och han gjorde det också. Han sa inte nej till en människa som ville blir helad eller befriad. Han var alltid beredd och villig att bota sjuka.

Mark 1:35 Nästa morgon, långt före gryningen, gick Jesus bort därifrån till en enslig plats för att kunna be.

När vi läser ordet så kan vi läsa att varje gång Jesus gjort stora under, som tillexempel det ovanstående undret, då han botade nästan alla sjuka i en hel stad, och efter att han hade gjort brödundret. Så gick han till en enslig plats för att be.

Om nu Jesus hämtade styrka i ordet och genom bön. Hur mycket viktigare är det då inte för oss att be och söka Gud.

Det finns kristna som tycker det är onödigt att läsa ordet eller gå på söndags Gudstjänsten. Eftersom de fort glömmer vad de läst eller vad som predikats. Men dessa saker är absolut inte onödiga. Det är andlig mat för dig. Låt mig få fråga en fråga. Om du i dag har glömmt vad du åt till lunch i går, slutar du då att äta mat bara för att du glömde vad du åt? Jag hoppas verkligen inte det. För du vet att maten ger dig näring även om du glömt vad du åt. Guds ord ger dig näring till din ande, även om du glömmer vad du läst.

Nu menar jag inte att du inte ska lyssna på söndags Guds tjänsten. Du ska lyssna och hänga med, du ska läsa ordet. Men även om du inte minns predikan som du lyssnade på, även om du inte minns vad det du läste i bibeln om i går. Det är ändå näring för din ande.

Bön och studera ordet är viktigt för oss. Det är det som styrker oss och ger oss näring till vår ande. Jag tror att vi alla kan flöda i olika nådegåvor. Men om vi ska hålla dessa nådegåvor levande så behöver vi be och läsa ordet dagligen. Om du inte har någon nådegåva, be till Gud om en. Jag tror han vill ge dig en. Och när du fått den, till en början kanske den verkar svag och liten. Men om du använder dig av den så kommer den att växa och utveklas.

© Jimmy Larsson Uppsala http://helande.blogg.se 2009

HELANDE I DAG

Apg 5:16 Det kom också en stor skara från städerna runt omkring Jerusalem, och de förde med sig sjuka och sådana som plågades av orena andar, och alla blev botade


Jesus slutade inte bota sjuka i och med att han for till himlen. Nej, han fortsatte att göra under och tecken genom sina lärjungar. Och även i dag gör han under och tecken genom sina lärjungar. Och du och jag är hans lärjungar, du är det redskap som Gud vill och kan använda.


Ibland kan vi läsa om de under och tecken som utfördes på bibelns tid och önskar att vi hade varit där. Men jag säger dig, undern och tecknens tid är inte över. Under och tecken sker i dag också. Och det är inte bara skoskav som försvinner. Gud helar män och kvinnor från AIDS, från HIV, från cancer. Detta sker i dag. Det kanske inte sker mitt framför ögonen på dig, men det sker på olika platser i världen.


Jag har tidigare skrivit att jag tror att Gud kommer besöka Sverige med en helande väckelse. Men då måste du och jag vara beredda på att den kommer, vi måste känna igen den då den kommer och vara villiga att ta emot den. Jag vet att Gud vill och kan använda dig för att göra under och tecken. Han vill att du ska vara det redskap som han använder sig av.


Något jag märker i Sverige i dag är att många vet inte hur man tar emot sitt helande, och det är tragiskt. Vissa kanske tror att det är profeten som kommer och lägger sina händer på oss, och sedan blir vi totalt botade, precis som Naaman trodde. Men medparten av de som blir botade blir det i tro. Det sträcker sig ut i tro och tar emot sitt mirakel.


Om du inte har tro för ditt mirakel så behöver du inte känna dig förtvivlad. Om du vill att din tro ska växa sig stark så behöver du tillbringa tid i bön och studera ordet. Jag vill utmana dig som inte brukar be, att ta tid och be femton minuter varje dag. Jag föredrar att be på morgonen. För då kan jag förbereda mig i bön för dagen som ligger framför mig.


Gud har gett alla ett mått av tro, om du har tagit emot Jesus som din Herre, så har du även fått ett mått av tro. Gud har gett dig ett ansvar att förvalta din tro och låta den växa. Vi kan jämföra din tro vid en muskel, om du inte använder dina muskler så förtvinar dem. Det är på samma sätt med din tro.


Gud älskar dig, han vill och kan göra dig frisk. Jag uppmanar dig att lyssna ofta på undervisning på CD om helande, och läs undervisnings böcker om helande. Framför allt, läs om de under och tecken som Jesus gjorde i evangeliumen och apostlagärningarna.

© Jimmy Larsson Uppsala http://helande.blogg.se 2009


ATT LYDA GUD

2 Kung 5:1-14 Naaman, den arameiske kungens högste befälhavare, hade stort anseende hos sin herre och var mycket aktad, ty genom honom hade HERREN givit seger åt Aram. Han var en modig stridsman men spetälsk. Arameerna hade en gång dragit ut på strövtåg och som fånge från Israels land fört med sig en ung flicka, som kom i tjänst hos Naamans hustru. Flickan sade till sin matmor: "Tänk om min herre vore hos profeten i Samaria, då skulle han befria honom från hans spetälska." Då gick Naaman och berättade detta för sin herre och sade: "Så och så har flickan från Israels land sagt." Kungen i Aram svarade: "Res du dit, så skall jag skicka brev till kungen i Israel." Så for Naaman i väg och tog med sig tio talenter silver och 6.000 siklar guld och dessutom tio högtidsdräkter. Han överlämnade brevet till Israels kung och där stod: "Samtidigt med det här brevet har jag sänt min tjänare Naaman till dig, för att du skall befria honom från hans spetälska." När Israels kung hade läst brevet, rev han sönder sina kläder och sade: "Är jag då Gud, så att jag skulle kunna döda och göra levande, eftersom denne sänder bud till mig att jag skall befria en man från hans spetälska? Lägg nu märke till och se hur han söker strid med mig." När gudsmannen Elisa hörde att Israels kung hade rivit sönder sina kläder, sände han bud till kungen och lät säga: "Varför har du rivit sönder dina kläder? Låt honom komma till mig, så skall han förstå att det finns en profet i Israel." Så kom Naaman med sina hästar och vagnar och stannade vid dörren till Elisas hus. 1 Då sände Elisa ut ett bud till honom och lät säga: "Gå i väg och tvätta dig sju gånger i Jordan, så skall ditt kött bli friskt igen och du bli ren." Men Naaman blev vred och for sin väg och sade: "Jag trodde att han skulle gå ut till mig och träda fram och åkalla HERRENS, sin Guds, namn och föra sin hand fram och åter över stället och så ta bort spetälskan. 1 Är inte Damaskus floder, Abana och Parpar, bättre än alla vatten i Israel? Då kunde jag ju lika gärna tvätta mig i dem för att bli ren." Så vände han om och for sin väg i vrede. Men hans tjänare gick fram och talade till honom och sade: "Min fader, om profeten hade begärt något svårt av dig, skulle du då inte ha gjort det? Hur mycket mer nu då han endast har sagt till dig: Tvätta dig, så blir du ren!" Då for han ner och doppade sig i Jordan sju gånger, så som gudsmannen hade sagt. Och hans kött blev friskt igen som en ung pojkes kött, och han blev ren.Ni som läste min blogg i går, ni kunde läsa att jag vidrörde samma ämne som jag delvis kommer att skriva om i dag.


Gud har alltid varit öppen för att ta bort sjukdom från oss människor. Under och mirakel är ingen ny förekomst. Redan då Israels folk gick ut ur Egypten så gjorde Gud tecken och under. Det står i skriften att det inte fans någon som var sjuk bland dem, det fanns inte ens någon som stapplade. Och detta är sannerligen ett mirakel, med tanke på att både ung och gammal gick tillsammans sammtidigt ut ur Egypten.Ibland så tror vi kristna att det bara är vi som kan och får bli helade. Men detta stämmer inte överens med ordet. För om vi läser om Naaman så kan vi se att han inte var Israel. Men ändå så var Gud villig att ta bort den hämska sjukdomen "till sist".


Ibland kan du och jag vara som Naaman. Vi kan ibland få för oss att vårt mirakel ska komma till oss på ett specefikt sätt. Vi kanske till och med kräver av Gud att vi ska bli friska genom handpåläggning


Som tur var så lät sig Naaman till sist att bli övertalad, och det slutade med att han gjorde som Guds mannen hade sagt. Och då blev Naaman fullständigt botad. Det står ju att hans hy blev som en ung pojkes hy. Men det tog ganska rejält på Naamans stolthet att bada i Jordans flod. Ibland tar det rejält på din och min stolthet att göra som Gud har sagt. Särsilt om man måste erkänna att man kan ha haft fel.Mar 5:24-33Då gick Jesus med honom. Mycket folk följde efter och trängde sig inpå honom. Där var en kvinna som hade haft blödningar i tolv år. Fast hon hade lidit mycket hos många läkare och lagt ut allt hon ägde, hade hon inte fått någon hjälp. Det hade bara blivit sämre med henne. Hon hade hört talas om Jesus, och nu kom hon bakifrån i folkmassan och rörde vid hans mantel. Hon tänkte: "Om jag så bara rör vid hans kläder blir jag frisk." På en gång upphörde hennes blödningar, och hon kände i kroppen att hon var botad från sin plåga. När Jesus märkte att det hade gått ut kraft från honom, vände han sig om i folkskaran och frågade: "Vem rörde vid mina kläder?" Hans lärjungar sade till honom: "Du ser hur folket tränger sig inpå dig, och du frågar: Vem rörde vid mig?" Han fortsatte att se sig omkring efter kvinnan som hade gjort detta. Hon visste vad som hade skett med henne och kom förskräckt och darrande och föll ner för honom och talade om hela sanningen för honom.Denna kvinna är också ett bra föredömme för dig och mig. Hon var beredd på att betala ett dyrt pris för sitt helande. Du förstår, på den tiden så riskerade de som hade denna sjukdomen att bli dödad om de rörde vid en annan människa. Men denna kvinna brydde sig uppenbarligen inte om risken att bli upptäckt och bli straffad med döden. Hon bryr sig inte om risken att bli stenad.


När hon ser Jesus har hon bara en sak i sina tankar, nämligen att få komma nära Jesus. Hon tränger sig genom folkhopen och rör vid Jesus. Och i samma sekund som hennes fingertoppar nuddar Jesus kläder så strömmar helande kraft rakt genom hennes kropp, och hon blir fullständigt botad


Om denna kvinna inte varit så frimodig som hon var så hade hon nog aldrig blivit botad. Men låt mig då komma till dagens fråga, vad har du att förlora på att göra som Gud har sagt. Har han sagt att du ska göra en viss sak för att bli botad, gör det då.


När det kommer till kunskapens ord som du och jag kan få ibland. Då är det jätte viktigt att vi prövar orde vi fått inför Gud. Gud är mycket klar med att vi alltid ska pröva profet ordet inför honom. En sak man kan göra när man provar profet ordet är att be Gud om ett ord från bibeln.


Låt oss gå tillbaka lite till händelsen med kvinan som rörde vid Jesus och blev botad. Det var nämligen så att tusentals människor sammlades runt Jesus. Hans lärjungar tyckte att alla rörde vid honom. Då måste du förstå att det troligen var så också. Vissa rörde vid Jesus av nyfikenhet, andra blev knuffade mot honom, andra trängdes upp mot honom. Men mitt i detta folkhav så trängde sig denna kvinna fram. Hon pressade sig genom folkhopen och hon sträckte sig ut för att röra vid Jesus.


Nu får vi tänka på att denna kvinna hade en sjukdom som gjorde att hon förlorade mycket blod. Om man tappar mycket blod så blir man ganska svag. Så förmodligen fick denna kvinna använda alla krafter hon hade för att till sist komma fram till Jesus, för att få tag på sitt mirakel.


Denna kvinna rör ju vid Jesus på ett specefikt sätt. Hon rör vid honom med en övertygelse om att äntligen få bli frisk, och det blev hon.© Jimmy Larsson Uppsala http://helande.blogg.se 2009


SAMMA GÄRNINGAR SOM JESUS

Joh 14:12 Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till FadernVad var det då för gärningar som Jesus gjorde? Jo, han botade sjuka, drev ut onda andar, han gjorde natur under, mättade fem tusen hungriga män och mycket mycket mer gjorde Jesus.


Gud kan använda dig för att utföra sina gärningar även om du är sjuk. Jag har själv märkt hur jag dragit mig undan för att be för andra då jag varit svårt sjuk. Nu säger jag inte att det är fel att inte be för sjuka då man själv är sjuk. Men jag vill att du ska veta att Gud inte är beroende av att allt skall vara på toppen av livet för dig just då han vill använda dig. Han söker bara efter ett villigt hjärta


Mark 16:15-18 Och han sade till dem: "Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen. Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd. Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor. De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska."


Detta bibelord kallas för missions befallningen. Om du och jag tror på Jesus, om du och jag följer honom av hela vårt hjärta då ska tecken och under följa oss i våra fotspår.


Jag tror att vi allt för länge sammanknippat detta med missionärerna i Afrika. Men detta bibelord gäller lika mycket oss i Skandinavien. Gud behöver missionärer i Skandinavien också. Gud vill bota sjuka hemma i Sverige, Norge, Danmark och Finland också. Och Gud kan och vill använda dig för att utföra sådana under och tecken också.


Jag tror att Gud vill vidröra Sverige med en helandeväckelse. Men jag ser i dag i Sverige fram för allt, att det finns en brist på kunskap bland de kristna. De förstår inte hur man tar emot helandet i sin kropp. Många tror att som Namaman att Guds mannen ska lägga sin hand på dem och sedan ska de vara helt friska. Men vi måste lära oss att göra som Guds mannen säger åt oss att göra. Även om vår stolthet får oss en smäll då och då.


När Guds mannen säger: "Du är helad" då är det inte tid att säga att smärtan är kvar. Det är här vi kristna har brist på kunskap. Det är inte Guds mannen som Gör dig frisk, utan det är tron på namnet Jesus som gör oss friska.


Apg 3:16 Och genom tron på hans namn har det namnet gett styrka åt denne man, som ni ser och känner. Tron som det namnet skänker har gett honom full hälsa så som ni alla ser.


När Petrus såg att folk strömmade till, och förvånat såg hur den tidigare lame mannen hoppar upp och ner och ropar av glädje. När Petrus ser att detta fångar folkets uppmärksamhet så tar han det tillfälle han får, och han börjar predika för folket. Här säger Petrus att det är tron på namnet Jesus som gett denna man ny styrka i hans ben, tron på namnet Jesus har helat honom totalt.


Jag tror det är på samma sätt för dig och mig. Det är tron på Jesus som ger oss styrka, det är tron på Jesus som gör oss fullständigt frisk. Och vad är då tro? Jo Hebreerbrevets elfte kapitel säger att tron är en övertygelse. Då du och jag vet att vi är helade, det är då vi blir det.


Ett helande kan ibland ta tid. Mycket få människor blir helade på någon sekund. De flesta av oss får kämpa och sträcka oss ut i tro en viss tid innan vi får vårt mirakel. Men om vi inte ger upp så kommer vi till sist få vårt mirakel.© Jimmy Larsson Uppsala http://helande.blogg.se 2009


GUDS BESLUT


Jes 45:2 Själv skall jag gå framför dig, höjderna* skall jag jämna ut. Kopparportarna skall jag spränga och järnbommarna skall jag bryta sönder

FOLKBIBELN


Detta är vad din Gud har lovat dig. Han lämnar dig inte när du har det jobbigt, han går inte efter dig och grubblar över dina misstag, eller vad han skall göra för att få ordning på dig. Nej! Han går framför dig.


Om du har beslutat att följa Jesus, då går han framför dig, och han gör en väg där det inte finns någon väg. När du säger; "Det är omöjligt." så säger Gud; "Det är möjligt. När du säger; "Det här går inte." Då säger Gud; "Jo, det går vist."


Jes 46:10 Jag berättar i förväg vad som skall ske,förutsäger det som ännu inte hänt. Jag säger: Mina planer står fast, allt jag vill, det gör jag.

BIBEL 2000


Vår Gud är inte någon mesig Gud som ständigt är i underläge, Nej! Han regerar! När din och min Gud talar, då händer det saker. Gud har genom sina profeter och tjänare uppenbarat för oss vad som är hans vilja. Och hans vilja är att vi ska vara friska, att vi ska må bra och ha det bra. Han vill att vi ska vara i överläge och inte i underläge. Att vi ska vara huvud och inte svans.


I Jesaja kapitel femtiotre och i första petrus brev kapitel två så säger Gud genom dessa böckers författare att du och jag redan är helade. Detta kan låta rått och okänsligt till en början. Men om du låter låter mig förklara vad jag menar så kommer du att förstå bättre.


Men vad säger då dessa båda böckers författare, vad är det de menar. Jo, de menar att Jesus en gång för alla dog för att betala priset för syndernas förlåtelse och för vårt helande. Priset för ditt och mitt helande är redan betalt. Det enda du och jag behöver göra är att i frimodighet komma inför Jesus och ta emot vårt mirakel i tro. Du förstår, tron är kontaktpunkten för ditt och mitt mirakel.

© Jimmy Larsson Uppsala http://helande.blogg.se 2009


JESUS MÄNSKLIGHET

Matt 14:13-14 När Jesus hörde detta, for han med båt därifrån till en enslig plats, där de kunde vara för sig själva. Men folket fick höra det och följde efter honom till fots från städerna. När han steg ur båten, fick han se en stor folkskara, och han förbarmade sig över dem och botade de sjuka bland dem.


Vad var det då Jesus fick höra? Om vi läser lite tidigare i samma kapitel så läser vi att hans kusin hade blivit avrättad. Nämligen Johannes döparen.


Vad vi offta glömer när vi tänker på Jesus, och när vi läser i ordet om honom, är att han var en helt vanlig människa som du och jag. Han blev lessen, arg, irriterad. Han skrattade, grät, skällde på lkärjungarna. Han var helt enkelt en vanlig människa som du och jag. Och nu när Johannes döparen blivit avrättad så blir Jesus naturligtvis lessen.


När folket fick höra var Jesus var så for kom de till honom med sina sjuka till honom och bad honom hela dem.


Tänk dig in i Jesus situation här, här kunde Jesus helt enkelt skällt ut människorna och jagat i väg dem. Men det gör han inte. Mitt inne i sitt sörjande av sin döde kusin, så sträcker han sig ut och möter alla dessa människor.


Och det var ett sådant liv Jesus levde. Man kan lungt säga att Jesus levde ett utgivande liv. Han gav läkedom, befrielse och upprättelse till människor som kom till honom. Och efter att han botat de sjuka bland folket så gör att detta underbara brödunder.


Efter Jesus hade gjort dessa mäktiga under och mirakel så gick han upp på ett berg för att be. Vagre gång Jesus gjort stora under och mirakler så går han undan för att be. Jag tror att Jesus hämtade kraft hos Gud till att göra dessa under och mirakler. Jag tror du och jag kan få vara med om liknande under och mirakel. Men då måste vi tillbringa stor tid i bön och bibelläsning.


Jesus är likadan i dag. Han kan och vill ta bort sjukdom och smärta från din kropp. Det viktiga är inte hur Jesus gör när han tar bort sjukdom och smärta från din kropp. Det viktiga är att han gör det eller hur? Ibland kan vi kristna vara så fokuserade vid hur Jesus tar bort sjukdom. Men tänk då så här istället. Det är Gud som har skapat din kropp, han vet hur den fungerar och vad som ska göras.


Till sist. När det gäller det mirakel som du står i tro för. Vägra du att backa, vägra att ge upp. Om du vägrar att backa, om du är envis och vägrar att ge upp, då kommer du till sist få ditt mirakel. Så fortsätt att be till Gud, fortsätt bekänna och proklamera ut ditt mirakel. För om vi vägrar att ge upp så kommer vi till sist få tag på vårt under.© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009

EN TUNGA SOM GER LIV

Ord. 13:3 Den som vaktar sin tunga bevarar sitt liv, den lösmynte råkar i olycka.

Ordet talar om och om igen om hur viktigt det är att tala på ett rätt sätt. För att när du och jag pratar så förlöser vi saker i den andliga världen. Därför är det oerhört viktigt att inte tala negativt om sig själv, att inte tala ut sjukdom och olycka över sig själv. Detta gäller mig lika mycket, min tunga slinter och jag säger saker jag inte borde säga.

Nu menar jag inte att du inte får säga vad din doktor har sagt åt dig, det är inte det jag menar. Men du behöver inte låta detta bli till en daglig bekännelse. Dina och mina känslor är inte sanningen, Guds ord är sanningen

Ord 18:21 Tungan har makt över död och liv, den som gärna brukar den får äta dess frukt.

Om du står i tro för ett mirakel, då är det mycket noga att du talar vad Guds ord säger. Det kanske inte känns just nu som ordet säger, men dina känslor är inte sanningen, men vi kan inte tillåta att våra känslor styr vårt liv. Så jag vill då uppmana dig att tala Guds ord över din situation, du kanske kommer känna dig knasig, och det kan komma alla möjliga tankar mot ditt sinne, men fortsätt i alla fall att proklamera det ord Gud gett dig för ditt mirakel.

Denna undervisning om att vara noga med hur vi pratar är ingen ny undervisning. Den har funnits mycket länge. Och den är lika aktuell nu som då. Det är bara det att vi i dessa dagar inte riktigt förstår hur viktigt det är att prata på ett rätt sätt. Och det är minst lika viktigt att vi inte lyssnar eller tittar på vad som hällst. Så när dina kollegor pratar illa om något eller någon annan, be dem vara tyst eller gå till ett annat rum. För om du sitter och lyssnar på detta ogudaktiga samtal kommer du till sist sitta och prata på samma sätt själv.

Jag tror att det du och jag hör är sådd som sås ned i vårt hjärta. Och du ska inte tillåta att ogräs sås ned i ditt hjärta. Det dina kollegor/vänner talar om kanske stämmer till viss del, men det ger oss inte rätten att tala på det sättet i alla fall.

Så om du är arg på någon sitt inte och älta det som hänt, lämna det åt Jesus, välsigna den personen. Nu skriver jag om alldagliga händelser. Det finns vissa personer som varit med om förfärliga saker som behöver själavård. Men det finns även en balans på detta också.

Jag har låtit trycka upp en broschyr som jag kallar "Helandebekännelse" Utifrån denna helandebekännelse så kan du proklamera helande, befrielse och upprättelse över dig själv och din familj. Så är du intresserad av att få hel andebekännelsen så kan du kontakta dig via kommentarerna Den finns på Svenska och Engelska.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009

ÄNNU I DAG

Jer 33:6 Se, jag skall hela dess sår och skaffa läkedom och bota dem, och jag skall låta dem se frid och trofasthet i överflöd.

Vår Gud är en trofast Gud. Han håller allt vad han har lovat dig och mig, och han är en Gud som ger oss frid i överflöd, och hans trofasthet har ingen gräns.

I detta bibelord säger Gud fyra saker:
1     Hela dett sår.
Bibeln talar mycket om helande, men vi glömer ganska offta att Gud också kan och vill hela vår själ. Vissa av oss som  varit med om traumatiska upplevelser kan bli skadad i vår själ. Men Gud både vii och kan bota våran själ. I Markus evangelium kan vi läsa om en man som verkar vara trasig i sin själ. Nu menar jag inte att alla psykist sjuka är besatta, men Jesus sträckte sig ut till denna mannen och befriar honom från det som hållit honom fången. Och från och med den dagen kunde han leva ett normalt liv. Alla kände till den mannen, och händelsen borde ha blivit till ett vittnesbörd för folket, trots att de blev förargade över att ha förlorat alla sina djur.

2     Skaffa läkedom
Gud vill skaffa läkedom till dig, han vill se till at du är frisk och att du ska slippa lida. Han är inte en Gud som skänker oss olycka, sorg och elende. Han är den Gud som regerar. Inget namn är starkare än hans namn.

Har du någon gång tänkt på att namnet Jesus är starkare än cancer, namnet Jesus är starkare än brist. Hans namn (Jesus) regerar alltid och över allt.

3     Bota dem
Detta är vad Gud vill för dig. Han vill hela och upprätta och befria dig från de bojor som hållit dig bunden. Ett av alla hans namn är "Herren din läkare" Han vill hela dig. Han vil att du ska vara utan smärta och må bra.

4     Frid och trofasthet i överflöd.
Är det inte häfftigt att vi tjänar en sådan Gud. Och det som är så bra med Gud är att han inte bara vill detta för oss alla, han kan göra det också. Och han gör det dagligen ut över vår värld.

Nu vill jag inte att du ska tänka så här; "Jag hör aldrig vittnen om helande, så därför händer det inget. Men folk blir helade och befriade i Sverige i dag. Även omn du inte hört talas om det.

Så var därför frimodig och berätta för andra om vad Jesus har gjort för dig. Så att andra förstår att Jesus helar ännu i dag.


PAULUS HÄNDER.

Apg 19:11-12 Gud gjorde ovanliga under genom Paulus händer,  så att man till och med tog dukar och plagg som varit i beröring med hans hud och lade på de sjuka, och sjukdomarna lämnade dem och de onda andarna for ut.

Detta är vad vi i dag brukar kalla för bönedukar. Tänk att bönedukar har praktiserats ända sedan denna tiden, och ännu i dag använder vi oss av bönedukar, och det fungerar verkligen.

Om vi studerar dagens bibelord lite närmare så kan vi läsa att Gud gjorde ovanliga under genom Paulus händer. Detta måste betyda att det fanns vanliga under. Kan du tänka dig att leva i denna tiden? Då vanliga under förekom?

Jag tror att Gud vill att under och teckan ska vara vanliga i vårt liv. Jag tror att Gud vill att det ska vara en del av våran vardag.

Om vi studerar de under och tecken som Jesus gjorde så ser vi en och samma gemensamma sak. När han hade mättat de fem tusen med mat, när han hade botat alla i en stad. Då drog han sig undan för att be. Jag tror att Jesus hamtade smörjelsen till att bota sjuka, kasta ut demoner genom bön. Och jag tror att du och jag kan se många under och mirakel i vår vardag om vi hämtar smörjelse och styrka i bön och umgängelse med Gud.

Längtar du som jag efter att se människor bli helade och befriade?
Jag tror att Gud vill och kan använda dig och mig till att göra under och mirakel. Men om vi ska kunna göra det så behöver vi tillbringa stor tid i bön och i ordet.

Gud älskar dig och han vill se dig botad från sjukdom och smärta. Bara för att du och sjuk eller lider så betyder detta inte att Gud inte kan använda dig. Nej, Gud vill använda dig, vill du i dag vara det redskap som han använder.


För många år sedan var jag obotligt sjuk i en tumörsjukdom (är förtfarande det) En kväll skulle jag och några vänner samlas och be tillsammans. Jag tänkte du för mig själv att mina vänner skulle be för mig. För att jag var svårt sjuk och jätte lessen.  Men när jag och mina vänner var i bön tillsammans sade Gud att jag skulle be för dem. Till en början nekade jag och sa till Gud att det var jag som behövde förbön. Till sist slutade det med att jag löd Gud och bad för dem. När jag gick hem så upplede jag hur Gud sa till mig att han kunde använda mig till att välsigna andra, oberoende på hur jag själk kände mig för tillfället. Detta var en bra lärdom för mig. Gud använder vem han vill, när han vill det och hur han vill det. Oavsett vad du och jag tycket eller tänker.

Lyd Gud och streta inte emot. Tänk inte för dig själv att du inte kan eller ska. Säger Gud till dig att göra något, gör det då.


LIV OCH ÖVER NOG (Överflöd av liv)

Jer 30:17 Ty jag ska låta dig tillfriskna och läka dina sår, säger Herren.


Gång på gång ger Gud oss dessa löften om helande, att vi ska tillfriskna och få leva länge.


Då kanske du tänker att dessa ord inte var riktade direkt till dig, utan att profeten Jeremia talade till en helt annan grupp av människor. Men detta bibelord gäller faktist dig också. Det gäller dig för att Gud inte är partisk, det gäller dig för att Gud inte ändrar sig, det gäller dig för att Gud inte är någon lögnare.


Allt Guds ord gäller dig, det står skrivet att Gud älskar dig, att han vill och kan hela dig. Det står skrivet att Gud vill svara på dina böner. Så ber du till Gud om helande, ber du till Gud om liv så kommer du också att få det.


Vägen till ditt mirakel är en kamp. Vi har alla en kamp att utkämpa före vi får tag på vårt mirakel. Och om du och jag inte ger upp, om du och jag fortsätter att kämpa trons goda kamp för att få tag på miraklet, då kommer vi också få tag på vårt mirakel.

Jag har tidigare skrivit om vikten av att vara envis, att det är viktigt att inte backa, att inte ge upp när det gäller ditt mirakel. Tala inte ut sjukdom och död över din kropp, tala hälsa och liv över din kropp. Nu menar jag inte att du inte får tala om för dina vänner, anhöriga och pastorn om hur du mår och vad doktorn säger. Men du behöver inte tala ut det om och om igen över din kropp och över ditt liv. Du behöver inte låta det bli till en daglig bekännelse. Tala istället vad Guds ord säger. Läs bibelord om helande högt, och proklamera dem över dig själv.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009

ORÄDD OCH ENVIS

Hebr 10:35-36 fortsätt att vara lika orädda. Tänk på den stora belöning som väntar! Det krävs uthållighet om ni vill göra Guds villja och få vad han har lovat. 

Guds ord är sannt och äkta i allt det yttrar sig om. Det säger inte en sak och menar motsattsen. Ordet säger inte en sak för att få dig att tro på något du inte kan få, Gud försöker inte lura dig med sitt ord. Nej, han löser dina bojor och lossar dina band med sitt ord.

Fortsätt vara lika orädd säger skriften,  orädd betyder att du ska vara frimodig. Om du och jag ska få tag på det Gud har lovat oss så behöver vi vara orädda. Han vill att vi ska rycka till oss hans löften, och storma in i nya områden i livet.

Ordet säger att det krävs uthållighet för att få vad Gud har lovat. Gud har lovat dig ditt mirakel. Och för att få det miraklet så krävs det uthållighet. Det krävs att man är bestämd och mål inriktad, och att man vet vad man vill. Det krävs att man sätter ned foten i marken och envist vägrar att ge upp.

Nu menar jag inte att man ska kämpa envist mot allt, och vara almänt bångstyrig. Nej, vi behöver ha ett mjukt hjärta med en mjuk attetyd mot Gud. Vi behöver ha mjuka hjärtan och en hård panna.

Gud vill att du ska vara frimodig när det gäller ditt mirakel. Bry dig inte om de som skrattar åt din tro på att du ska få ditt mirakel. Fortsätt tro, hoppas be och proklamera ditt mirakel. För med tiden tränger du igenom den där stora betångmuren, och på andra sidan så har du ditt mirakel.

Du och jag får ibland gå genom både eld och vatten före vi får vårt mirakel. Vi får ibland kämpa mot lejon och drakar före vi når vår slut destination. Men om du och jag inte ger upp, om vi envist biter oss fast och vägrar att ge upp så kommer vi till sist komma fram till vårt mirakel.

Alltså, om du och jag ska komma fram till vårt mirakel så behöver vi vara envisa och orädda. Är vi det, vägrar vi att backa, vägrar vi att ge upp. Då kommer vi till sist att komma fram till vårt mirakel.

© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009

RSS 2.0