JEUS VILL HELA, JESUS KAN HELA

Matt 8:1-3 När han gick ner från berget, följde mycket folk efter honom.  Då kom en spetälsk fram och föll ner för honom och sade: "Herre, om du vill, kan du göra mig ren."  Jesus räckte ut handen och rörde vid honom och sade: "Jag vill. Bli ren!" Genast blev mannen ren från sin spetälska.

Överallt där Jesus gick fram så följde mycket folk honom. Det var inte bara två eller tre personer som följde honom, det var snarare hundratals eller tusentals människor som följde efter Jesus.

Varför följde människorna efter Jesus. Alla människor följde inte efter Jesus av samma orsak. Vissa följde efter Jesus för att de var nyfikna, andra följde efter Jesus för att en stor grupp med människor följde efter honom, och andra följde efter Jesus för att de ville ha någonting av honom De ville ha helande, undervisning med mera.

Nu fanns det där en man som hade spetälska. Han hade hört talas om Jesus, och han visste att Jesus kunde göra honom både ren och frisk. Men han visste inte om Jesus ville göra honom frisk och ren. Du kanske är i just denna pungten av livet just nu. Du kanske varken vet ut eller in. Det kanske känns som om Gud övergivit dig, men det har han inte. Det står i Jesaja "Se, i mina händer har jag upptecknat dig (se Jes 49:16-16) Gud har inte övergivit dig, han älskar dig och han kommer alltid vara vid din sida. Så länge som du vill stanna hos Jesus så stannar han hos dig. Han kommer inte vika av från din livsstig. Men du har valet att lämna honom om du vill.

Det är så fantastiskt att veta att denne Jesus är likadan ännu. Över allt där människor i tro sträcker sig ut efter hans mirakel, där är han redo att bota befria och uppväcka.

Jag har förut skrivit att det finns hinder för helande, och jag vill ta det som kortast nu. Synd och oförlåtelse kan mycket väl vara ett hinder för helande. När Jesus hade helat mannen vid Betesta (Betesta dammen) så mötte Jesus honom senare, och han sa då till honom; "Synda inte mera, så att inget värre drabbar dig." När du har blivit helad av Jesus då är det så viktigt att inte släppa in bitterhet, hat, oförlåtelse eller/och synd. För då kan din plåga komma tillbaka, och bli värre än den var tidigare.

Jag säger inte att det alltid är så, men eftersom Jesus uppenbarligen varnade de han helat från att fortsätta med sin synd, så är detta verkligen en varnings signar som vi ska ta på allvar.

Till sist:
Jesus älskar dig med en genuin kärlek.
Jesus helar dig med en genuin helande kraft.
Jesus helar dig med en genuin helande kraft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0