JESUS MÄNSKLIGHET

Matt 14:13-14 När Jesus hörde detta, for han med båt därifrån till en enslig plats, där de kunde vara för sig själva. Men folket fick höra det och följde efter honom till fots från städerna. När han steg ur båten, fick han se en stor folkskara, och han förbarmade sig över dem och botade de sjuka bland dem.


Vad var det då Jesus fick höra? Om vi läser lite tidigare i samma kapitel så läser vi att hans kusin hade blivit avrättad. Nämligen Johannes döparen.


Vad vi offta glömer när vi tänker på Jesus, och när vi läser i ordet om honom, är att han var en helt vanlig människa som du och jag. Han blev lessen, arg, irriterad. Han skrattade, grät, skällde på lkärjungarna. Han var helt enkelt en vanlig människa som du och jag. Och nu när Johannes döparen blivit avrättad så blir Jesus naturligtvis lessen.


När folket fick höra var Jesus var så for kom de till honom med sina sjuka till honom och bad honom hela dem.


Tänk dig in i Jesus situation här, här kunde Jesus helt enkelt skällt ut människorna och jagat i väg dem. Men det gör han inte. Mitt inne i sitt sörjande av sin döde kusin, så sträcker han sig ut och möter alla dessa människor.


Och det var ett sådant liv Jesus levde. Man kan lungt säga att Jesus levde ett utgivande liv. Han gav läkedom, befrielse och upprättelse till människor som kom till honom. Och efter att han botat de sjuka bland folket så gör att detta underbara brödunder.


Efter Jesus hade gjort dessa mäktiga under och mirakel så gick han upp på ett berg för att be. Vagre gång Jesus gjort stora under och mirakler så går han undan för att be. Jag tror att Jesus hämtade kraft hos Gud till att göra dessa under och mirakler. Jag tror du och jag kan få vara med om liknande under och mirakel. Men då måste vi tillbringa stor tid i bön och bibelläsning.


Jesus är likadan i dag. Han kan och vill ta bort sjukdom och smärta från din kropp. Det viktiga är inte hur Jesus gör när han tar bort sjukdom och smärta från din kropp. Det viktiga är att han gör det eller hur? Ibland kan vi kristna vara så fokuserade vid hur Jesus tar bort sjukdom. Men tänk då så här istället. Det är Gud som har skapat din kropp, han vet hur den fungerar och vad som ska göras.


Till sist. När det gäller det mirakel som du står i tro för. Vägra du att backa, vägra att ge upp. Om du vägrar att backa, om du är envis och vägrar att ge upp, då kommer du till sist få ditt mirakel. Så fortsätt att be till Gud, fortsätt bekänna och proklamera ut ditt mirakel. För om vi vägrar att ge upp så kommer vi till sist få tag på vårt under.



© COPYRIGHT JIMMY LARSSON http://helande.blogg.se/ 2009

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0