KOPPARORMEN OCH JESUS

4 Mos 21:4-9 De bröt upp från berget Hor och tog vägen mot Röda havet för att gå omkring Edoms land. Men under vägen blev folket otåligt. Och folket talade mot Gud och mot Mose och sade: "Varför har ni fört oss upp ur Egypten så att vi måste dö i öknen? Här finns ju varken bröd eller vatten, och vår själ avskyr den eländiga mat vi får!" Då sände HERREN giftiga ormar bland folket, och de bet folket och många i Israel dog. Då kom folket till Mose och sade: "Vi har syndat genom att vi talade mot HERREN och mot dig. Bed till HERREN att han tar bort dessa ormar från oss." Och Mose bad för folket. HERREN sade till Mose: "Gör dig en orm och sätt upp den på en påle. Den som har blivit ormbiten och ser på den skall leva." Mose gjorde då en kopparorm och satte upp den på en påle. Om någon blev biten av en orm, fäste han blicken på kopparormen och fick leva

Denna kopparorm är en förebild på Jesus. Folket i Israel som blev bitna av ormarna var tvungen att fokusera sin blick på kopparormen för att få leva. De kunde inte titta på något annat, för tittade de på något annat så dog de.


När du står i tro för ett helande så behöver du fokusera din blick på Jesus, och vägra släppa blicken från Jesus förrän du blivit botad.


Jag har ofta tänkt på just denna händelse med Israels klagande och deras kopparorm. De var förmodligen ibland tvungna att titta på denna kopparorm i timme efter timme innan de blev botade, kanske rent utav dagar innan de blev fullständigt frisk.

En dag för några år sedan såg jag en film på TV om just denna berättelse, om Moses och flykten från Egypten. I den filmen blev vissa av de ormbitna så svårt sjuka att de var tvungen få hjälp att titta på kopparormen, de fick hjälpa sina anhöriga att lyfta huvudet och titta på kopparoprmen. Jag tänkte då att det kanske är så för oss ibland, att vi behöver hjälp att hålla blicken fäst på Jesus.


Berättelsen om kopparormen är verkligen en förebild för oss. Vi kan ibland vara tvungna att fokusera vår blick på Jesus och hans löften år ut och år in innan vi får det utlovade miraklet. Och om vi inte ger upp utan fortsätter titta på Jesus och Guds löften till oss, då kommer vi till sist få se vårt mirakel.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0