HELAD AV NÅD

Jes 46:10 Jag förkunnar från början vad som skall komma och långt i förväg det som inte har skett. Jag säger: Mitt beslut skall gå i fullbordan, allt vad jag vill kommer jag att göra.

 

Gud har lovat dig att hans beslut att hela dig ska gå i fullbordan. Gud säger här till dig att allt som han vill göra i ditt liv det kommer han att göra. Han hat lovat dig fullständig läkedom. Och det löftet kommer han också att hålla.

 

I detta bibelord så talar han även om profetia. Att han talar vad som kommer att ske. Men nu har Gud genom sitt ord förkunnat långt i förväg det som ska ske. Han har förkunnat att Jesus ska och har burit alla dina sjukdoomar och synder på korset. På en kulle som kallas Golgata.

 

4 Mos 23:19 Gud är inte en människa, så att han skulle ljuga, inte en människoson, så att han skulle ångra sig. Säger han något utan att göra det, talar han något utan att fullborda det?

 

Gud har lovat dig att han inte ska bryta ett enda av de löften som han har gett till dig. Gud kan inte ljuga eller ångra sig. Alla Guds löften gäller dig idag. Guds ord gäller dig här och nu. Guds ord gäller dig vart du än är, då du är hemma, på jobbet, borta. Guds ord gäller alltid dig..

 

Ett av alla Guds löften till dig är helande. Helande är en gåva och ett löfte från Gud till dig i dag. Helande gäller dig idag. Du behöver inte göra en massa gärningar för att vara värd ditt helande. Helande tillhör dig genom Guds nåd.

 

Men när du tar emot helande så gör du det av nåd i tro. Tron kan du inte krysta fram, den är bara något som finns på din insida och som flöddar fram genom dig. Tron kommer av predikan. Så ska du få tro för tex helande så måste du fylla dig med undervisning i ämnet.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0