ATTETYD AV TRO.

  

Heb 6:11-12 Men vi önskar att var och en av er skall visa samma iver att bevara full visshet i hoppet ända till slutet,  Men vi önskar att var och en av er skall visa samma iver att bevara full visshet i hoppet ända till slutet,


Du och jag behöver ha en attityd av tro i vårt liv. Jag talar inte om en stöddig attityd som ser ned på folk. Nej, jag talar om en tros attityd. En attityd som säger; "Allt är möjligt för den som tror." En attityd som säger, "Helande är tillgängligt för mig".


När Jesus mötte människor med stor tro så berömde han dem mer eller mindre. Han sa; "Wow, Din tro är stor!" Tro har och har alltid haft en central roll i kristenhetens historia. Genom tro tar vi emot Jesus som vår Herre. Och genom tro blir vi botade och får  tro  vi bönesvar.


Vi ska ha Abraham som vårt föredöme i tro. Han trodde i tjugofem år innan han fick sina löftens son. Han tvekade aldrig över faktum att Gud skulle ge honom en son. Med ett ödmjukt hjärta  frågade sig hur det skulle gå till, Men han tvekade aldrig. Abraham sa aldrig att det inte skulle ske.

  

Gud säger till dig att du ska få det som är utlovat genom tro och tålamod. Inte genom någon annan människas tro,  utan genom din egen tro. Om du vill att Guds alla löften ska gå i fullbordan i ditt liv så måste du vara envis


Det finns ett pris att betala för att du ska få ditt mirakel. Miraklet kommer inte bara dimpa ned i huvudet på dig. Du behöver vara aktiv, bekänna och proklamera ordet över din situation. Du behöver vara envis och vägra att ge upp.


Men det är inte på grund av din envishet som satan måste böja sig. Han måste böja sig på grund av att Jesus har vunnit seger över honom. Jesus har en gång för alla besegrat och avväpnat djävulen.


© COPYRIGHT Jimmy Larsson http://helande.blogg.se/  1999-2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0