INGA ANDRA FRÄSTELSER

Hebr 10:23 Låt oss stadigt hålla fast vid hoppet om att till slut räddas för evigt, för Gud kommer att infria de löften han har gett oss.

Gud är verkligen trofast mot oss. Han har lovat dig helande, befrielse och upprättelse. Och på sätt och vis så har han redan infriat sina löften för oss. Priset för vår frälsning och vår befrielse är redan betald.

När Jesus spikades upp på korset så började han betala priset för vår frälsning.  Och när han hade uppstått ifrån det döda så var betalningen total. Är det inte underbart att tjäna en sådan Gud. En Gud som älskar oss så djupt att han låter sin egen son dö i vårt ställe.


Till er som redan känner er frestade, vill jag säga, att ni inte är utsatta för värre fräselser än andra människor. Men Gud ska hjälpa er så att ni klarar av att stå emot frEstelserna, för det har han lovat. Varje gång ni känner er frestade ska Gud visa en utväg så att ni inte behöver falla för frestelsen.


I andra översättningar av bibeln så har man valt att skriva prövning istället för frestelser En frestelser behöver inte alltid betyda att vi frästas att synda. Vi kan lika gärna bli frestade att ge upp när det gäller ett mirakel. Som t.ex. helande, upprättad familj osv.


Men vår Gud är trofast, han har visat oss att han är trofast. Om du lär känna Jesus på djupet så kommer du lära dig att han aldrig sviker dig och att han alltid håller alla sina löften.


Om man inte känner Gud bra så kan det bli problem här. Då börjar man kanske ifrågasätta om Gud verkligen vill ge oss det där miraklet, eller den där släktingens frälsning som man bett om i åratal. Det är absolut ingen dödssynd att tvivla ibland. Jag tror definitivt att vi alla tvivlar ibland. När prövningen blir för tung så kan vi vara på väg att ge upp. Men Gud vill inte att vi ska tvivla.


Om du känner att tvivlet reser sig upp inom dig, så tag då upp din bibel och läs, studera vad Jesus har sagt om det du står i tro för, och proklamera ordet över din situation.


Stirra dig inte blind på de prövningar som du möter. Här skriver Paulus ledd av Den Helige Anden att vi alla kommer mötas av frestelser och prövningar av olika slag. Men den prövning du möter är inte världens hemskaste prövning. Den frestelse du möter har andra gått segrade ut ur. Glöm inte löftet Gud gett dig i detta bibelord. Stå emot frestelsen, då kommer Gud visa dig vägen ut ur frestelsen.


Gud har helat många människor från obotliga sjukdomar, han har inte sagt nej till ditt mirakel, han har inte sagt nej till att hela, befria och upprätta hela ditt liv, eller din familj. Han har inte sagt nej till dina böner om jobb. Gud har hela ditt liv i sin hand, och han vill och kan ge dig allt det du ber honom om.


Det enda du behöver göra är att lita på att Gud har läget under kontroll, lita på att Gud kommer ge dig det du ber honom om. Han vill, kan och kommer infria de löften som han har gett dig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0