TRO!

Hebr 11:6 Men utan tro är det omöjligt att behaga Gud. Ty den som kommer till Gud måste tro att han är till och belönar dem som söker honom

Om du har tagit emot Jesus som din frälsare och Herre, då har Gud tilldelat dig ett mått av tro. Då har du alltså tro. Du kanske inte har lika stor tro som Abraham hade när han fick sin löftes son. Men du har i alla fall tro.

Det är ganska viktigt att du inte jämför din tro med andra, jämför din tro med dig själv, och se hur den växer sig stark.

Har du någon gång varit med om att någon sagt till dig; "Du har ju ingen tro" ? Detta är inte sannt, är Jesus din frälsare och Herre så måste du ha tro, för om du ska bli frälst/kristen så måste du tro att Gud uppväckt Jesus från det dödaOch Gud kräver ingen mega tro, det räcker med tro som ett sebapskorn. Har du så lite tro så ska du kunna kasta den där bedrägliga omständingeten i havet.


Mark 11:23 Amen säger jag er: Om någon säger till detta berg: Lyft dig och kasta dig i havet, och inte tvivlar i sitt hjärta utan tror att det han säger skall ske, då skall det ske.

Tron är enormt viktig i våt liv som troende. I tro kan du kasta sjukdoms berget i havet, i tro kan du befalla dina omständigheter att ge vika för Guds ord.

Nu menar jag inte att du kan leva hur som hälst utan konsekvenser. Det finns konsekvenser av alla dina handlingar. Det finns konsekvenser av allt du säger och gör. Din tunga är ett roder för hela ditt liv. Därför är det jätte viktigt att du talar i enlighet med vad Guds ord säger. Tala alltså inte i enlighet med dina kännslor, tala vad Gud säger, Stäng din mun från allt elänndigt tal, och prata bara i enlighet med ordet, inte i enlighet med dina kännslor.

Guds ord säger: "Genom Jesus sår har ni blvit botade, Guds ord säger i Mark 11:24 Allt vad ni ber om och begär, tro att ni har fått det så skall det vara ert.

När du bett en bön till Gud, då har han i det andliga gett dig bönesvar före du i det fysiska har sett ditt bönesvar. Då kan du med andra ord redan nu tacka Gud för bönesvar.

Börjs tscka Gud nu för helande. Priset för din hälsa är redan betald, du har redan fått helande, befrielse och upprättelse av Jesus. Så tacka Gud och proklamera Guds ord över dig. Tex från Apg 3:16

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0