GÅVAN FRÅN GUD.

Apg 19:11-12 Gud gav Paulus kraft att göra ovanliga under. Man tog till och med dukar och klädesplagg som hade varit i beröring med hans kropp och lade dem på de sjuka. Och när man gjorde det försvann sjukdomarna och de onda andarna lämnade dem som var besatta.


Här kan vi läsa att Gud själv gav Paulus kraft att göra dessa saker. Det var med andra ord inte han som gjorde det. Man kan säga att Paulus var ett verktyg som Gud använde. Låt mig ge dig en liknelse. Om du vill spika in en spik i väggen, då använder du en hammare, eller hur? Gud har lagt ned olika gåvor i dig och mig. Vissa har fått en fin sång röst, andra är jätte duktiga lärare, andra är duktiga på att jobba i sjukhus, andra har fått en likadan gåva som Paulus hade fått.


Du kan vara ett verktyg för Gud. Ett verktyg som han tar fram och använder då han behöver det. Gud har lagt ned gåvor i dig och mig som han vill att vi ska utveckla. Dessa gåvor är inte fullfjädrade omedelbart då vi föds, utan vi får forma dem och utveckla dem själv. Jesus gav en liknelse som du kan läsa om i evangeliumen. Han berättade att en rik man gav tre olika personer pengar som de skulle förvalta. En fick tio silvermynt, den andre fick fem silver mynt och den tredje fick ett silvermynt. De tre första gjorde affärer med sina mynt och fördubblade dem, men den som hade minst mynt gjorde inget av dem.


Du kanske tittar ned på din gåva och tycker den är så liten och betydelselös. Men Gud tycker inte att den är betydelse lös. Han har gett dig ett ansvar att utveckla den. Och du! Det är aldrig för sent att utveckla det Gud har gett dig. Du kan låta den gåvan växa och breda ut sig i ditt liv.


Det hände ovanliga under då Paulus lade sina händer på sjuka människor. Ovanliga sjukdomar försvan på bråkdelen av en sekund. När författaren (Som heter Lukas, han som skrev Lukas evangeliumet) av denna text beskriver denna händelse på det sättet så kan vi vara säkra på att det fanns både vanliga och ovanliga under. Annars hade aldrig Lukas skrivit att Gud utförde ovanliga under genom Paulus händer.


Har du någon gång hört talas om bönedukar? Bönedukar kommer från just detta bibelställe. Idag så ber vi kristna för tygstycken, och när tygstycket kommer i kontakt med den sjuka så bli han eller hon mirakulöst helad från sin sjukdom. Är inte det ganska häftigt?


När Jesus var här på jorden så sa han till sina lärjungar att de skulle göra samma saker som han gjorde. Och större saker ska göra. Detta med bönedukar var och är verkligen större och mäktigare gärningar än vad Jesus själv gjorde.


Låt oss gå tillbaka till dagens bibelställe. Den mannen som Gud använde var en man som hette Paulus. Före han blev kristen så var han mycket ond. Han dödade många kristna, han tvingade kristna att avsäga sig sin tro på Jesus, och han kastade kristna i fängelse. Han trodde att han gjorde någonting bra, han trodde att han hjälpte Gud. Men en dag så fick Paulus möta Gud, han som tidigare hette Saulus. Han fick ett riktigt starkt möte med Jesus. Och steg för steg fick han lära känna sin frälsare och Herre.


Vi kristna kan ibland vara låsta vid tidigare händelser, vi kanske tror att Gud inta kan använda oss för att vi syndat eller gjort hemska saker. Men Gud är en förlåtande Gud. Nu menar jag inte att vi ska leva hur som helst, vi ska älska Gud och följa honom. Men vi får aldrig glömma att Gud använder vem han vill, när han vill det och hur han vill det.


© COPYRIGHT JIMMY LARSSON 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0