JESUS GICK VIDARE.

Mark 1:36-39 Simon och de som var med honom skyndade efter, och när de fann Jesus sade de till honom: "Alla söker efter dig." Han sade: "Vi går åt ett annat håll, till byarna här omkring, så att jag kan predika där också. Det är därför jag har gått ut." Och han kom och predikade i deras synagogor i hela Galileen och drev ut de onda andarna.


Jesus hade efter en hård arbetsdag där han botat och befriat ett stort antal människor gått till en enslig plats. Och han gick upp tidigt på morgonen, medan det ännu var mörkt för att få tid tillsammans med Gud. För att fylla på Guds kraft och för att prata med sin fader.


Alla i dessa trakter sökte verkligen efter Jesus. De ville veta hur han botade och befriade människor. En del människor gick i flera dagar i ett sträck för att få bli botad av Jesus. Men Jesus lät sig inte frestas av vad folk tyckte eller tänkte om honom. Han gick vidare dit Gud sa åt honom att gå. Han var inte stationerad på ett enda ställe. Han gick till alla städer och byar och predikade och botade sjuka.


Nu kom Jesus till en ny stad. Även här blev många befriade och botade. Vart helst Jesus gick skedde det under och mirakel. Jag tror det skedde så många under och mirakler dit Jesus gick på grund av några saker. Han var bärare av Den Helige Andens kraft, han hade nöd för människor och han var historiens bästa bibellärare. Han kunde undervisa folket rakt och konkret.


Jesus vill och kan göra under och mirakler än idag. Han vill och kan bota den sjuka. Och vi kan ta emot läkedom från honom. Jesus är mitt ibland de som samlats i hans namn. Och han är bär för att hela, befria och upprätta. Är du där för att ta emot det du behöver?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0