JESUS HJÄRTA

Matt 12:15 När Jesus fick reda på detta, drog han sig bort där ifrån. många människor följde efter honom , och han botade alla sjuka bland dem.

Vad var det som hade hännt här? Vad var det Jesus precis hade fått veta. Vi behöver bara gå tillbaka en vers, så ser vi att fariseerna och de laglärda hade bestämt sig för att döda Jesus. Det var då som Jesus drog sig undan.

Här så ser vi klart och tydligt vilket hjärta Jesus hade för svaga och utsatta människor. Omedelbart så sträcker Jesus sig ut för att hjälpa sjuka och plågade människor. Tänk dig in i hans situation. Här har Jesus flytt bort från fariseerna och de laglärda. Han har flytt bort från arga och upprörda människor. Men ändå så tar han sig tid att undervisa, bota sjuka och kasta ut onda andra ur människor.


Och den underbara nyheten är att Jesus är likadan idag. Han är här just nu för att bota sjuka, han är här just nu för att bota sjuka, släppa den fågne fri och predika frihet för de som plågas svårt.


Gång på gång så ser vi i ordet att Jesus botade alla sjuka. Inte en enda gång säger Jesus att den sjuke måste behålla sin sjukdom. Han är alltid villig och öppen för att ge människor hälsa och frihet. Ibland fick människor envisas och ropa före Jesus hjälpte dem. Ibland fick människor ha inställningen: "Jag ger mig aldrig, jag ska bli frisk" Så måste du och jag ibland göra. Jag tror det till och med offta är så att vi får envist hålla fast vid Guds löfte före vi får det Gud har lovat oss.


Gud vill att du ska vara beslutsamm, han vill att du ska bestämma dig för att följa Jesus fullt och helt, oavsett vad priset blir.  Älskar du Jesus så mycket att du är beredd på att betala ett dyrt pris för att följa honom. Många kanske inte betalat ett dyrt pris för att följa Jesus. Men de av er som lagt ned hela ditt/ert liv inför korset, så kommer en underbar belöning. Du har absolut inget att förlora om du väl bestämmer dig för att ge hela ditt liv till Jesus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0