DEN ENVISA HEDNINGEN

 

Matt 15:22-28 Då kom en kanaaneisk kvinna från dessa trakter och ropade: "Herre, Davids Son, förbarma dig över mig! Min dotter är svårt besatt." Men han svarade henne inte med ett ord. Hans lärjungar gick då fram och bad honom: "Skicka i väg henne! Hon följer ju efter oss och ropar." Han svarade: "Jag är sänd endast till de förlorade fåren av Israels hus." Men hon kom och föll ner för honom och sade: "Herre, hjälp mig!" Han svarade: "Det är inte rätt att ta brödet från barnen och kasta det åt hundarna." Hon sade: "Jo, Herre, också hundarna äter smulorna som faller från deras herrars bord." Då svarade Jesus henne: "Kvinna, din tro är stor. Det skall bli som du vill." Och från det ögonblicket var hennes dotter botad.

 

Jesus älskar alla människor, och han vill verkligen hela alla människor. En del kristna menar att Jesus bara vill, eller bara kan hela de som är kristna, men detta stämmer inte med vad ordet säger om helande. På några ställen i ordet kan vi läsa hur Gud tar bort sjukdom från människor som inte är troende.

 

Jag tror att Jesus försökte testa denna kvinna, inte bara för att se om hon skulle ge sig, utan även för att det skulle vara till ett vittnesbörd för oss i dag. Jag tror att Jesus ville visa både oss och sina lärjungar att det lönar sig att vara envis och fortsätta ropa till Gud om helande.

 

Det kanske känns som i den här berättelsen för dig just nu, du kanske har ropat om och om igen till Jesus, men det verkar som om Gud inte hör ditt rop på hjälp. Men jag har glada nyheter till dig, Gud hörde ditt rop om hjälp från allra första gången. Men han vill inte att du ska ge upp. Han vill att du ska fortsätta ropa till Gud om hjälp.

 

Vad gjorde denna kvinna när hon inte fick något svar? Hon fortsatte att ropa. Vad gjorde hon då Jesus kallade henne för hund? Jo, hon såg det från den positiva vinkeln. Hon såg det så här: ”OK Jesus, jag är en hund, men hunden har rätt att äta smulorna av brödet som barnen äter.

 

I detta bibelord så säger Jesus att helandet som kvinnan ber om är barnens bröd. Och det är verkligen sant. Om du har tagit emot Jesus som din frälsare och Herre, då är du ett Guds barn, och brödet (helandet) är din rättighet.

 

Denna kvinna var inte någon troende, men hon trodde att Jesus kunde göra hennes dotter frisk. Hon var envis och vägrade att ge upp. Du och jag behöver ibland vägra att ge upp. Vi behöver ibland komma inför Guds ansikte, vi behöver besluta oss för att stanna i bönekammaren ända tills dess att vi har fått ett ord av Gud.

 

Det finns många berättelser om hjältar i Guds ord, och något som dessa hjältar har gemensamt är att de vägrar att ge upp.

 

Du har :

Jakob: som brottades med Gud, och Gud slog av höftbenet på honom. Han brottades med Gud för att han ville bli välsignad av Gud.

Abraham: Som envist höll fast vid Guds löfte om en son.

Josef: Som höll fast vid sin dröm, trots att han såldes som slav, blev anklagad för våldtäkt, och oskyldigt kastad i fängelset

 

Listan kan göras lång, dessa hjältar har en sak gemensamt, de vägrade att ge upp. De viste vad Gud hade lovat, och de vägrade att backa på det området. Och de fick till sist vad Gud lovade dem. Vissa av dessa hjältar väntade i tjugo fem år, andra väntade i upp emot trettio år innan de fick vad Gud lovat dem. Gud har lovat dig helande, håll fast vid detta löftet, vägra att ge upp.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2009

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0