JESUS ÄR LIKADAN I DAG

Apg 10:37-38 Ni känner till den förkunnelsen som gick ut över hela Judeen med början i Galileen, och som följdes på det dop som Johannes förkunnade: hur Gud smorde Jesus från Nasaret med den helige andens kraft, han som gick omkring och gjorde gott och botade alla som var i djävulens våld, ty Gud var med honom.

 

När Jesus Kristus levde som människa här på jorden, då gick han omkring och gjorde gott mot mänskor, och han botade människor från alla slags sjukdomar och krämpor. Jesus tvekade inte en enda gång på att göra människor friska, han sade aldrig stopp, han sade aldrig nej, inte heller att han inte hade tid med dem. Han var alltid öppen och ivrig för att bota och befria människor från deras plåga.

 

Herb 13:8 Jesus Kristus är den samme i går och i dag och i evighet.

 

Gud botade sjuka redan på gamla testamentets tid, vi kan läsa om hur Israels folk var svårt sjuk, men om det tittade på kopparormen som Moses hade upphöjt i öknen, då blev de botade. Vi kan läsa om Naaman som av Gud blev botad från spetälska. I nya testamentet kan vi läsa om hur Jesus gång på gång botade sjuka, detta läser vi både i evangelium och i apostlagärningarna.

 

Jesus är likadan i dag. Han älskar dig och han vill göra dig frisk. Han vill hela, befria och upprätta dig fullt och helt.

 

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0