LÄKEDOM

Jer 33:6 Se, jag skall hela dess sår och skaffa läkedom och bota dem, och jag skall låta dem se frid och trofasthet i överflöd.

 

Detta är ett ord som du och jag kan ta till oss själva just i dag. Det som står i detta bibelord, det är riktat till just dig, och det gäller dig i dag.

 

Gud har lovat dig här att han ska hela dina såg, och att han ska bota dig. Det står inte hur han kommer bota dig, det står inte att han kommer bota dig om fem minuter, men det står att han ska hela dina sår, skaffa läkedom åt dig, och att han ska bota dig. Han ska med andra ord ta bort den sjukdom som plågat dig i åratal.

 

Gud ska inte bara ta bort sjukdomen från din kropp, han ska visa dig trofasthet. Gud är en trofast Gud, han har lovat dig att han ska visa dig att han är trofast.

 

Ett sätt att lära sig att Gud är trofast det är att lära känna honom. Eller det är det enda sättet att lära sig att Gud är trofast. Hur lär man då känna Gud? På samma sätt som du lär känna en människa, du umgås med henne/honom. När du umgås med någon, då lär du dig känna den personen steg för steg. Det går inte på en kaffe rast som många tycks tro, många tror att de kan lära känna en person och dens personlighet över en kopp kaffe. Men om vi ska vara ärliga kan ingen lära känna en annan människa på en kvart. För du vet inte vad den människan går i genom just i dag, den människan du tror du känner, kanske hade en dålig dag då du först mötte denne. Men Gud har inga dåliga dagar.

 

Det finns ingen gräns på hur väl du kan lära känna Gud, du kan alltid lära känna honom mer, du kan alltid ta ett steg närmare honom.

 

Och när du lärt känna Gud mer och mer, då kommer en övertygelse växa fram i ditt hjärta, att han är trofast, att han är Herren din läkare, Herren din befriare.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0