FÖRLÅTELSE OCH HELANDE

1 Petr 2:24 och vårs synder bar han i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Och genom hans sår har ni blivit botade.

 

Bibeln är full av berättelser om hur Gud griper in och hjälper sitt folk. Hur han tar bort sjukdom från deras kropp, driver ut onda andra och ger dem frihet.

 

I dagens bibelord så går författaren så långt att han säger att vi redan är helade. Att Gud redan tagit bort sjukdomen från vår kropp. Och egentligen har Jesus redan gett oss hälsa. När Jesus dog på korset, besegrade satan, döden och dödsriket, då betalade han priset, inte bara för våra synders förlåtelse, utan även för vårt helande.

 

Lägg märke till att det står i dagens bibelord att vi ska dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten, hur dör jag bort från mina synder? Jo, genom att förnya sinnet genom bibeln och genom att sträva efter att bli mer och mer lik Jesus.

 

Jesus har betalat priset för ditt helande under. Han har betalat priset för din och min frälsning, och helande. Det finns inget som kan stoppa Gud från att göra vad han vill, och han vill och kan hela, befria och återupprätta ditt liv.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0