SURMULEN ELLER GLAD.

Mark 6:17-19 Jesus gick ner tillsammans med dem och stannade på en slätt. Där var en stor skara lärjungar och mycket folk från hela Judeen och Jerusalem och från kuststräckan vid Tyrus och Sidon. De hade kommit för att höra honom och bli botade från sina sjukdomar. Också de som plågades av orena andar blev botade.  Och allt folket ville röra vid honom, eftersom kraft gick ut från honom och botade alla.


 På den tid då Jesus levde som människa här på jorden så var han mycket känd person, och människorna reste långa sträckor för att komma till Jesus. De kom inte bara för att bli botade, som man lätt kan tro, de kom även människor dit för att lyssna till hans predikan och undervisning, de kom människor som var nyfikna och bara ville träffa honom, och så kom det människor till honom för att bli helade.


 Jesus botade sjuka på många olika sätt, men i detta bibelord så står det att de sjuka blev botade på ett specifikt sätt. De blev helade då de rörde vid Jesus. De sjuka visste i sina hjärtan att de skulle bli helade om de rörde vid Jesus, för de visste att det utgick helandekraft från honom.


 Det utgår helandekraft från Jesus i dag. Men i dag kan vi inte röra vid Jesus rent fysist.

 
Matt 18:20 Ty där två eller tre är samlade i mitt namn, där är jag mitt ibland dem."

 
Som du kan läsa ovan så har Gud lovat oss att han är mitt ibland oss då vi samlas i hans namn. Och i ordet kan vi läsa att där Jesus var, där gjorde han under och tecken. Han tog bort sjukdom och smärta från människor. Och han gör det än i dag.

 
Många människor är i dag så känslocentrerad.  Vi låter hela vårt liv styras av hur vi känner det för tillfallet. Men vi kan inte låta vårt liv styras av våra känslor. Sanningen är inte hur du känner det för tillfället, sanningen är Guds ord. Nu menar jag inte att du ska förneka att du har smärta, eller förneka att du knappt kan andas. Men jag menar att din dag inte behöver vara surmulen en hel dag, bara för att du är grinig då du vaknar.

 
Nej, låt i stället ordet forma din dag och ditt liv. Fyll dig med ordet, lev som ordet lär och var ett vittne för Jesus.

 
Jesus älskar dig oerhört högt, han vill och kan bota din trasiga kropp. Han kan ge dig ett nytt sinne och en ny kropp. Han kan byta ut ditt trasiga hjärta och ge dig nya njurar och lungor. Inget är omöjligt för Gud.


© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0