DU ÄR VERKTYGET I GUDS HAND

Ps 138:8 Herren skall fullborda sitt verk för mig.

 

Ibland så händer det att Gud helar oss steg för steg, bit för bit. Det står ju inte i bibeln att alla blir helade på samma sätt, och lika fort. Om du hör till den grupper av människor som bara blivit lite bättre efter förbön. Ni kan tryggt vänta vidare på ert mirakel. För Gud har lovat just dig att han ska fullborda just ditt helande.

 

Det kan hända ibland att Jesus botar oss steg för steg. Låt oss titta lite närmare på ett sådant exempel.

 

Mark 8:22-25 När de kom över till Betsaida förde man fram en blind man till Jesus och bad att han skulle röra vid mannen och bota honom. Jesus tog då den blinde mannen vid handen och ledde honom ut ur byn. Sedan spottade han på hans ögon och lade sina händer på honom. ”Kan du se något?” Frågade Jesus. Mannen såg sig omkring. ”Ja” sa han, jag ser människor. ”Men de ser ut som träd som går omkring!” Då lade Jesus sina händer på mannens ögon en gång till. Och nu blev mannen helt botad och kunde se igen, och han såg allting klart och tydligt.

 

Om något liknande hade hänt i dag så hade det blivit ramaskri, och stora svarta rubriker i tidningarna. Det tråkiga är att det hade stått stora svarta rubriker även i Kristen press i Sverige i dag. Även om den blinde hade blivit helad.

 

En del kristna är ganska snäva när det gäller helande. Det kräver som Naaman att det ska ske på deras villkor. Men glöm inte att Naaman till sist gjorde som Guds mannen sa, och därför blev han botad.

 

Till och med Jesus själv var ibland tvungen att be för de sjuka mer än en gång före de blev helad. Därför ska du och jag inte heller vara negativ till att be för en sjuk mer än en gång.

 

Till dig som är pastor och evangelist vill jag uppmuntra att fortsätta/börja predika om helande, att Jesus helar i dag. Dra dig inte från att be för sjuka med handpåläggning. Tänk inte: ”Tänk om inget händer.” Tänk istället; ”Tänk om det händer något bra”

 

Jag tror vi blir låsta av tanken ”Tänk om inget händer”. Jag vill befria dig från den tanken en gång för alla. Det är inte du som ska göra miraklet, det är Gud som gör undren. Du är bara ett redskap. På samma sätt som domkraft är ett verktyg du använder då du ska byta till vinterdäck på bilen, på samma sätt är du ett verktyg som Gud använder för att bota sjuka.

 

På samma sätt är det när vi har nöd för människors frälsning. Det ända Gud har befallt dig att göra är att predika evangelium och be för sjuka. Det är inte din uppgift att frälsa människor. Det är Guds uppgift. Lämna den uppgiften till honom. För hur mycket du än försöker för att frälsa din granne eller kollega så kommer du inte lyckas. Men Gud kommer lyckas med det.

 

På samma sätt är det med helandet. Det är inte din uppgift att bota de sjuka. Du förmedlar bara budskapet, och du ber för de sjuka. Resten är upp till Gud. Och Gud kan vill och kommer bota sjuka så länge som det finns människor som praktiserar denna tro på jorden.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 1999-2009 http://helande.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0