EN RÄDDANDE GUD

 Ps 68:21 Gud är för oss en Gud som frälsar, hos Herren Herren finns räddning från döden.

 

Frälsar är ett gammalt Svenskt ord som betyder räddar. Gud har här gett dig ett löfte i sitt ord om att han ska rädda dig från döden. Kanske lever du i en rent av hopplös situation nu, kanske har din doktor sagt att du snart kommer att dö, eller kanske har han sagt att du aldrig kommer att bli frisk. Men Gud har sagt någonting helt annat till dig, han säger till dig att det finns räddning från döden hos Herren.

 

När det gäller helande från Gud så tror jag inte att det bara kommer ramla ned i ditt huvud en vacker dag. Jag tror att när vi vill bli helade då behöver vi söka Guds ansikte, be till Gud om att han ska ge oss vårt mirakel. Nästan alla som Jesus helar kommer till honom på något sätt och ber honom att göra dem frisk. Jag tror att du och jag behöver komma till Jesus och be honom om vårt mirakel.

 

Ps 33:4 Ty Herrens ord är rätt, han är trofast i allt han gör.

 

Guds ord har alltid rätt, Guds ord stämmer alltid. Det fins inga fel och brister i Guds ord. Därför kan vi gå till Guds ord och titta vad Gud säger om helande. Och gång på gång kan vi läsa om Guds villighet att bota sjuka. Vi kan även läsa att Gud inte är partisk, att det inte fins någon växling mellan ljus och mörker hos honom. Vi kan också läsa att Jesus är och förblir den samme. Han var Herren din läkare för två tusen år sedan, och han är fortfarande Herren din läkare.

 

Gud längtar efter ett tillfälle då våra hjärtan är öppna så att han kan välsigna, hela och upprätta vårt liv.

 

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0