JESUS PREDIKAN

Matt 4:23-24 Jesus vandrade omkring i hela Galileen och undervisade i deras synagogor och predikade evangeliet om riket och botade alla slags sjukdomar och krämpor bland folket. Ryktet om honom gick ut över hela Syrien, och man förde till honom alla som led av olika slags sjukdomar och plågor, besatta, månadssjuka och lama, och han botade dem

 

Detta var en del av Jesus natur. Hans natur var att bota sjuka och befria dem från deras plåga. Och Jesus är likadan i dag säger Hebreerbrevets trettonde kapitel, Jesus både vill och kan brfria, hela och upprätta människor i dag.

 

Har du lagt märke till en viktig detalj i Jesus liv och tjänst? Jesus sprang inte bara omkring och botade sjuka. En viktig detalj i Jesus liv var att han undervisade folket. Varför är det då så otroligt viktigt att påpeka att Jesus undervisade folket från Guds ord, han både undervisade och predikade Guds ord till folket. Men varför är det då så viktigt att påpeka att Jesus predikade?

 

Rom 10:17 Alltså kommer tron av predikan och predikan i kraft av Kristi ord.

 

När Jesus predikade Guds ord för folket så fick de tro för att Jesus inte bara ville göra dem friska, utan att han även kunde göra dem friska.

 

Varför kom människor till Jesus och blev botade? De kom till Jesus för att de hörde att han både ville och kunde utföra under och tecken. Folket hörde flera vittnesbörd om att Jesus öppnade blindas ögon, han öppnade dövas öron, jag han uppväckte till och med folk ifrån det döda. Detta höjde folks förväntningar på att Jesus skulle göra ett mirakel i deras sjuka kropp. Men folk fick även tro för ett mirakel då de hörde Jesus predikan.

 

Jag är övertygad om att tron (som är en övertygelse) på att Jesus vill och kan bota sjuka, jag är övertygad om att den tron är nyckeln till ett mirakel. Jag påstår inte att man kommer bli botad på en kafferast bara för att man tror. Ibland får man stå i tro för sitt mirakel en tid innan man får tag på sitt mirakel.

 

När Jesus botar sjuka så gör han det i olika tidsperioder. Ibland botar han sjuka omedelbart, då kommer helandet som en blixt från klarblå himmel, ibland då Jesus botar så gör han det steg för steg, en bit i taget. Men oavsett hur Jesus än botar sjuka, så botar han dem från deras sjukdomar.

 

Oavsett hur länge som du har väntat på ditt mirakel så vill Gud göra dig frisk, han vill verkligen ge dig ditt mirakel. Glöm aldrig bort att Gud älskar dig, han har omsorg om dig.

 

Jesaja 49:15-16a Kan då en mor glömma sitt barn, så att hon inte förbarmar sig över sin livsfrukt? Och även om hon kunde glömma sitt barn, skall jag inte glömma dig. Se, på mina händer har jag upptecknat dig.

 

Gud älskar dig oerhört mycket. Även om alla andra glömmer bort dig, så har ändå inte Gud glömt dig. Han har skrivit ditt namn i sin hand. Är inte det ganska häftigt, ditt namn står skrivet i Guds hand.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0