DU ÄR ÄNGLARS JOBB

Ps 91:11-16 Ty han skall ge sina änglar befallning om dig att bevara dig på alla dina vägar. De skall bära dig på händerna, så att du inte stöter din fot mot någon sten. Över lejon och huggormar skall du gå fram, du skall trampa ner unga lejon och drakar. "Han håller mig kär och jag skall befria honom, jag skall beskydda honom, ty han känner mitt namn. Han ropar till mig och jag svarar honom. Jag är med honom i nöden, jag skall rädda honom och ge honom ära. Jag skall mätta honom med långt liv och låta honom se min frälsning."

 

Psaltaren är en bok i bibeln som är full av vishet, vägledning, uppmuntran och styrka. Kapitel nittio ett är en av mina favorit kapitel i psaltaren.

 

Gud har i dagens bibelord lovat dig att han ska beskydda dig. Kan du tänka dig vad det egentligen står här? Det står att Gud har befallt sina änglar att beskydda dig och mig. Du och jag har alltså skydds änglar, som vakar över oss så att inget katastrofalt händer oss. Nu ska man inte sticka under stolen att det händer tråkiga saker i alla fall. Men utan Guds änglar hade det varig många gånger värre än vad det egentligen är. Och Gud säger i sitt ord att han ska befalla sina änglar att beskydda dig, så att du inte stöter din fot mot någon sten. Deras uppgift är att se till att du inte ens stukar foten.

 

Längre fram i dagens bibelord står det skrivet att du ska gå fram över lejon och drakar. Drakar är en biblisk bild på demoner och satan.

 

Joh 14:12 Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern.

 

Joh 16:17-18 Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor. De skall ta ormar i händerna, och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på sjuka, och de skall bli friska."

 

Om du har tagit emot Jesus som din frälsare och Herre då har du auktoritet över djävulen och hans demoner. När Jesus levde som människa här på jorden så befallde han demoner att lämna människor, han använde Guds ord mot satan, och de var tvungen att lyda Jesus. Nu har Jesus i sitt ord sagt att vi ska göra samma gärningar som Jesus gjorde, ja till och med större gärningar ska vi göra.

 

Om du känner Guds namn så ska han beskydda dig, han ska inte bara vara med dig, han ska inte bara leda dig, han ska även beskydda och bevara dig. Detta gör han därför att han älskar dig och har omsorg om dig.

 

Vidare står det i dagens bibelord att Gud själv ska vara med dig i nöden. Våran Gud är inte en Gud som sticker iväg då det blir trubbel. Han är med dig i nöden, det säger Gud om sig själv till dig.

 

Gud slutar dagens bibelord med ett löfte. Han lovar oss här att han ska mätta oss med långt liv. När man är mätt så är man belåten. Det är varken för mycket eller för lite. Och Gud ska mätta dig med ett långt liv. Inte för kort, inte för långt. Och du ska få se Guds frälsning för dig.

 

Nu har Gud lovat dig ett långt liv, och han har inte bara lovat dig ett långt liv, han har även lovat dig att du ska kunna få hälsa av Gud. Gud har omsorg om sina barn. Han älskar dig, han kan och han vill göra dig frisk.

 

© Jimmy Larsson Uppsala 2010


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0