FOKUSERA PÅ LÖSNINGEN.

5 Mos 31:8 Herren går själv framför dig och han skall vara med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad.


Gud har lovat dig att han aldrig ska lämna dig, att han alltid ska gå framför dig. Så länge som du och jag följer Jesus så går han ju framför oss, eller hur?


Gång på gång så uppmanar Gud oss att vi inte ska vara rädda. Någon har vid något tillfälle sagt att det står just; "Frukta inte" 365 gånger i bibeln. Detta tyder på att Gud vill betona för oss att vi inte ska frukta.


Varför vill då Gud att vi inte ska frukta? Jo, för att när du är rädd så fokuserar du dig på problemet och inte på lösningen. Gud vill att du och jag ska fästa blicken på Jesus, trons uppfinnare och fullkomnare.


Har du läst om Israels flykt ur Egypten? När folket var i öknen så blev de bitna av ormar. Många dog på grund av detta. Men då gav Gud anvisningar till Moses om att tillverka en orm och sätta den på en pinne. Och alla som fäste blicken på ormen fick leva. Nu står det inte hur länge de var tvungna att titta på ormen för att få leva. De skulle med andra ord fokusera sig på något annat än död. Denna kopparorm är en förebild på Jesus. Gud vill att du ska fokusera på Jesus istället för vad omständigheterna säger. Fokusera på Jesus istället för själva problemet. När du gör det i tro så tror jag att Gud kommer styrka dig och till sist hela dig.


När du just har varit till doktorn och fått ett hemskt besked, då vet jag att det kan vara svårt att släppa sitt fokus från sjukdom och död till livfursten själv. Men Jesus vill hjälpa dig att fokusera på honom. Ett sätt att sätta sitt fokus på Jesus är att börja prata med honom, börja att tillbe och upphöja honom. När du gör det så sätter du ditt fokus på Jesus.


© Jimmy Larsson Uppsala 1999-209 http://helande.blogg.se


Kommentarer
Postat av: aneht

Bra Jimmy...tänk att det står Frukta inte 365 ggr...det är en gång för varje dag på året :)

2009-08-22 @ 13:32:47
URL: http://florinhimmelsbrud.spaces.live.com
Postat av: nina

När jag läser detta kommer det för mig väldigt starkt att Gud gör allt för oss av kärlek till oss. Han har egentligen ingen anledning att göra något om han inte vill, men han valde att göra allt, för att han älskar oss.

2009-08-23 @ 12:54:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0